Härmä Boxing Night – Toinen kerta toden sanoo?

Juho Haapoja (vas.)

Juho Haapoja_hattu

Huvivaltio PowerPark muuttuu 23. toukokuuta kolmatta kertaa ammattinyrkkeilynäyttämöksi, kun PowerPalace-halliin katetaan Härmä Boxing Night – The Rematch –tapahtuma. Nimen mukaisesti pääottelussa on kyseessä uusintakohtaaminen ja revanssinhaku. Paikkakunnan oma suosikki Juho ”Härmän Häjy” Haapoja kärsi tammikuussa shokkitappion italialais-ukrainalaiselle Serhiy Demchenkolle ja hakee nyt hyvitystä.

Entinen alemman raskaansarjan EU-mestari Haapoja kompastui ensimmäisessä ottelussa niin epäonnistuneeseen painonpudotukseen, Demchenkon terävään oikeaan suoraan kuin ottelun hätäisesti keskeyttäneeseen kehätuomariinkin. Pettymys oli Härmässä suuri eikä Juho ole juuri halunnut kuulla muista ottelusuunnitelmista ennen kuin kyseinen takaisku on voitoksi korjattu. Tällä kertaa dieettiä suoritetaan entistä valvotummin ja ottelutaktiikan hiontaa varten Pohjanmaalle saapuu ensi viikoksi tappioton puolalaislupaus Michal Gerlecki, 10-0, jonka kanssa on edessä tiukkoja sparrisessioita.

Haapoja on tammikuun yhteenoton jälkeen ehtinyt jo pudottamaan pahimman tappion tuoman ”apinan” harteiltaan iskettyään 21.3. Kemissä kuusi erää kaiken kestävää latvialaista Jevgenijs Andrejevsia vastaan. Demchenko sen sijaan ei ole tällä välillä kilpakehään noussut, vaan saapuu PowerParkiin kantaen ottelulistallaan viittätoista voittoa ja seitsemää tappiota.

 

Kotimainen kohtaaminen keskisarjassa

Lisäkiinnostavuutta iltaan tuo keskisarjassa oteltava kamppailu, jossa kohtaa toisensa kokemus ja lupaavuus – näin ainakin ammattinyrkkeilyn näkökulmasta. Ottelussa on myös läsnä suomalaista nyrkkeilyä vuosikymmenet värittänyt Pohjoinen vs. Etelä –vastakkainasettelu kun entinen keskisarjan Suomen mestari Timo Laine, 30, ja Oulun Pauli Klemetti, 28, iskevät yhteen kuuden erän mittaiseksi suunnitellussa ottelussaan.

Helsinkiläisen Timo Laineen viisi vuotta kestäneeseen ammattilaisuraan on mahtunut yhteensä 14 ottelua, joista Timo on voittanut 10. Laineen uran huippuhetki osui marraskuuhun 2011, jolloin SM-ottelussa kaatui Harjavallan konkari Kai Kauramäki. Mestaruutensa Laine hävisi kaksi vuotta myöhemmin Haminassa Fitim Latifille, mutta kokemusta jopa kymmeneräisistä otteluista entisellä Viipurin Nyrkkeilijöiden amatöörillä siis on takanaan.

Entinen juniorilupaus Pauli Klemetti voitti nuorten Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 2004 samassa joukkueessa kuin tuore ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Edis Tatlikin, katosi sitten vuosikausiksi nyrkkeilykehistä, mutta palasi viime lokakuussa paidattomana. Tiheää ottelurytmiä ylläpitänyt Klemetti on voittanut tähän mennessä kaikki kolme ammattilaiskamppailuaan, tuoreimpana kuuden erän pistevoitto sitkeästä latvialaisesta Davids Cilingarjansista Kemin maaliskuun tapahtumassa.

Ottelussa on panoksena paikka syksyksi suunniteltuun sarjan SM-otteluun ja odotettavissa on kiivas täyden ajan taistelu. Kumpikaan nyrkkeilijä ei nimittäin toistaiseksi ole kirjannut nimiinsä keskeytysvoittoa eli ennusteet ovat vahvasti pisteratkaisun puolella.

 

Mittava nyrkkeilykokonaisuus

Härmä Boxing Night’issa nähdään vähintäänkin neljä muutakin ammattilaiskamppailua. Alahärmän oma poika Mika Ritala on toipunut alkuvuoden loukkaantumisistaan ja ottelee uransa ensimmäisen kuusieräiseksi suunnitellun ottelun kevyessä keskisarjassa. Mikan ”kenraaliharjoitus” Kemissä tuotti hienon keskeytysvoiton latvialaisesta Aleksejs Palcunsista ja samalla tuli jälleen näyttö siitä, että Ritalan otteluissa ei iskuja säästellä. Suojaus jää välillä unohduksiin kovakuntoisen härmäläisen haastaessa vastustajaansa jatkuviin, avoimiin iskujenvaihtoihin.

Kahdella aiemmalla Pohjanmaan visiitillään paikallisyleisön suosikiksi lyönyt Henri Kekäläinen oli puolestaan maaliskuussa kotikaupungissaan päätähti Haapojan, Klemetin ja Ritalan iskiessä esi-illassa. Nyt rooli muuttuu esiottelijaksi, mutta ”Kemin Kivinyrkkikin” on mukana samoin kuusieräisessä kamppailussa ja tähtää seitsemänteen ammattilaisvoittoonsa.

Lisäksi illassa nähdään kaksi suomalaisdebytanttia. Vuosien 2012-2013 amatöörien Suomen mestari Mikko Lehtinen ja kauhavalainen Francis ”Asian Diamond” Bosco Chiu avaavat ammattilaisuransa neljän erän kamppailuissa.
Edelleen käydään keskusteluja myös parista kansainvälisestä lisäottelusta, joista tiedotetaan mahdollisimman pian.
Kehäkuuluttajana illassa Tuukka Koistinen