”Härmän Häjyn” EM-ottelu lauantaina

Kuva: Egon Saar

“Härmän Häjy” Juho Haapoja, 32, ottelee tulevana lauantaina Nürnbergerissa Saksassa ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruudesta. Haapoja kohtaa 12-eräisessä alemman raskaansarjan EM-ottelussa Puolan voittamattoman Mateusz Masternakin, 25.

Kuusi suomalaismiestä on voittanut ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden historian saatossa. Viimeisien 50 vuoden aikana vain Amin Asikainen ja Robert Helenius ovat voittaneet Euroopan mestaruuden. Naisista mestaruuden on iskenyt Eva Wahlström.

– Euroopan mestaruuden voittaminen olisi todellinen unelman toteutuminen. Olen tehnyt harjoituskaudella kaiken mahdollisen ja myös kehässä tulen tekemään kaikkeni, jotta tittelivyö lähtee Härmään, Haapoja lupaa.

– Olen treenannut Lontoossa useita viikkoja ja tunnen olevani elämäni kunnossa. Olen saanut kovaa sparria ja muissakin treeneissä CJ Hussein on rääkännyt minua kuin vierasta sikaa. Viimeiset päivät menee herkistellessä ja lauantaina sitten paukkuu.

Haapoja lähtee vedonlyöntitoimistojen listoilla EM-otteluun selkeänä altavastaajana. Team Sauerlandia edustava Mateusz Masternak on voittanut kaikki 28 otteluaan ja nyrkkeilyn raamatuksi sanottu The Ring -lehti arvostaa hänet painoluokkansa maailman yhdeksänneksi parhaaksi nyrkkeilijäksi.

– Kova kaverihan minulla on vastassa, se on selvä, mutta voittamaan lähdetään. Edesmennyt isäukkokin kääntyisi haudassaan, jos lähtisin EM-otteluun kaatumaan. Tämä on suuri mahdollisuuteni, Haapoja sanoo.

Mäki uskoo Haapojan mahdollisuuksiin

Haapojan taustajoukkoihin kuuluva P3 Boxingin nokkamies ja mestarivalmentaja Pekka Mäki uskoo tallinsa nyrkkeilijän voitonmahdollisuuksiin. Mäen mukaan Haapoja saa suuren mahdollisuutensa juuri oikeaan aikaan.

– Vuonna 2006 Amin Asikainenkin lähti Saksaan EM-otteluun selvänä altavastaajana, eikä moni uskonut mahdollisuuksiimme. Tulimme kuitenkin kotiin mestaruusvyön kanssa. Nyt Juho on samassa tilanteessa, Mäki sanoo.

– Juholla on allaan kolme voitokasta EU-titteliottelua ja kovaa matsia. Masternak puolestaan on päässyt omissa matseissaan aika helpolla, eikä hän ole ikinä kohdannut Juhon tasoista kaveria. Juhon pitää uskoa voittoonsa ja kaikki on mahdollista.

MTV3 MAX ja Katsomo esittävät lauantaina 15. joulukuuta suorana lähetyksenä Juho ”Härmän Häjy” Haapojan EM-ottelun.