Hartwall areenan illan tulokset

EdisTatli-3

Tässä vielä viikonlopun tulokset kertauksena:

Olavi Hagert  TKO2  Juris Ivanovs  

Ammattilaisdebytantti Hagert hallitsi ottelua alusta asti ja löi Ivanovsin (8-29-2) keskeytyskuntoon jo toisessa erässä.

Lassi Seppälä TKO2 Dawid Knade 

Knadella (3-8) ei ollut mitään mahdollisuuksia moninkertaista amatöörien Suomen mestaria vastaan.  Seppälä lopetti ottelun toisessa erässä ja nosti listansa lukemiin 3-0.

Nordeen Toure KO1 Gvido Seilis

Kovalyöntinen Nordeen ”Ukunta” Toure jatkoi tyrmäysputkeaan. Toure aloitti ottelun suhteellisen maltillisesti vasenta suoraansa heitellen, mutta löi Seilisin (4-3-1) kuitenkin lattiaan heti ensimmäisessä varsinaisessa iskujenvaihtotilanteessa. Tämä oli Helsingissä asuvan togolaisen neljäs perättäinen ensimmäisen erän keskeytysvoitto. Touren ottelulista on 4-0.

Juho Tolppola UD6 Szabolcs Szabo

Unkarilainen yritti haastaa Tolppolaa, mutta taito- sekä kokemusero oli liian suuri. Kokenut vantaalainen hallitsikin ottelua alusta loppuun voittaen jokaisen erän selvästi. Viimeisessä erässä Tolppola satutti Szaboa (6-1) , mutta ei onnistunut kuitenkaan lopettamaan ottelua. Tolppola (25-6-1) ottelee seuraavan kerran jo kolmen viikon päästä kuopiolaista Matias Laitista vastaan. Panoksena on tuolloin suomen mestaruusvyö.

Eemeli Katajisto UD6 Andrzej Witkowski

Katajiston ensimmäinen ottelu uudessa painoluokassa alkoi ikävissä merkeissä, sillä hän satutti oikean kätensä pahasti jo toisessa erässä. Taitava turkulainen hallitsi silti ottelua selvästi, voittaen jokaisen erän. Katajiston lista on tällä hetkellä 9-0. Witkowskin lista tippuu lukemiin 9-12.

Niklas Räsänen TKO 2 David Sarabia

Räsänen (9-0) tarjosi yleisölle jälleen viihdyttävää nyrkkeilyä. Sarabia (7-5-2) ei ole huono nyrkkeilijä, mutta Räsästä vastaan hänellä ei ollut mahdollisuuksia. Siviilissä erittäin leppoisa Räsänen väläytti myös ammattilaiskehissä tarvittavaa tappajanvaistoa satutettuaan espanjalaista toisen erän lopulla. Drummerboy moukaroi Sarabiaa niin kauan, ettei kehätuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää ottelu.

Jarno Rosberg D Tamas Lödi

Janne Forsmanin tyrmännyt Lödi (15-5-2) oli vähällä ottaa toisen suomalaisen päänahkansa, kun hänen oikea suoransa tiputti Rosbergin kanveesille parikymmentä sekuntia ennen ottelun loppua. Alkuerät hyvin nyrkkeillyt Rosberg hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa selvästi, mutta kuudennesta erästä alkaen Lödi alkoi saada oikeaa suoraansa perille ja otti itselleen erävoittoja. Viimeisen erän lattiaanlyönti maksoi Rosbergille ottelun voiton. Tuomarien pisteet olivat 77-76, 75-76 ja 76-76. Tamperelaisen lista on tämän ratkaisemattoman jälkeen 18-1-1.

Ewa Wahlström  UD10 Natalia Vanesa del Valle Aguirre

Wahlström (14-0-1) nappasi illan toisessa pääottelussa selvän voiton, ja samalla myös WBC-liiton maailmanmestaruuden. Suomalainen piti päällä tasaista painetta läpi ottelun. Omatakaisella tyylillä nyrkkeillyt Aguirre (7-4-3) yritti lyödä vastaan villejä koukkujaan, mutta Wahlströmin nappasi niistä suurimman osan suojaukseensa ja osui itse selvemmät osumat. Arvostelutuomarit näkivät Wahlströmin paremmaksi pistein 100-90, 99-91 ja 97-93.

Edis Tatli UD12 Yvan Mendy

Tatli aloitti ottelun hyvin voittaen pari ensimmäistä erää selvästi. Vantaalaisen liikkuminen ja etumainen suora näyttivät tekevän jaloistaan kömpelömmän Mendyn (30-4) hyökkäämisen vaikeaksi. Ranskalainen pääsi kuitenkin muutaman erän jälkeen mukaan otteluun ja osui ottelun edetessä joitakin hyviä iskuja. Tatli jatkoi työskentelyään etumaisella suorallaan, ja osui myös muutamia hyviä takakäden iskuja. Monet eristä olivat erittäin tasaisia ja kahdentoista erän jälkeen yleisö odotti jännittyneenä tuomiota. Kaikki arvostelutuomarit näkivät Tatlin paremmaksi pistein 116-112, 116-112 ja 117-111.

Mendyn ja hänen taustajoukkonsa mielestä ranskalainen voitti ottelun selvästi. Kyseessä ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut ryöstö, vaan tiukka ottelu, jossa Tatlin nähtiin voittaneen enemmän tasaisia eriä. Ansaitun voiton myötä tuoreen Euroopan mestarin lista nousee lukemiin 25-1 (8Ko´s).