Haye vs Chisora suorana Unibetilla – Mäki ei olisi sallinut ottelua

Brittinyrkkeilijät David Haye ja Dereck Chisora lyövät yhteen yhdessä tämän vuoden odotetuimmassa ottelussa Lontoon Upton Park -stadionilla lauantaina. Britannian nyrkkeilyliitto BBBC on yrittänyt estää ottelua toteutumasta, mutta Luxemburgin lajiliitto on pitänyt kiinni suunnitelmistaan. Peliyhtiö Unibet näyttää ottelun suorana verkkosivuillaan ainoana Suomessa. Nyrkkeilyasiantuntija Pekka Mäki uskoo Hayen voittavan ottelun, mutta ei olisi itse sallinut sitä.

 

Hayen ja Chisoran kohtaamisesta on kohuttu helmikuusta lähtien, jolloin parivaljakko otti yhteen Chisoran ja Vitali Klitschkon MM-matsin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. ”Hayemakerin” suunnitelmana on ottaa luulot pois ”Del Boylta” heti alussa.

– Uskon, että Hayen nopeus, tekninen taito ja voima ovat liikaa Chisoralle. Haye voittaa ja tyrmäys on todennäköisin seitsemännessä tai kahdeksannessa erässä, Pekka Mäki uskoo.

Myös Unibet uskoo Hayehen ja antaa hänen voitolleen kertoimen 1,30. Chisoran voitolle Unibetin kerroin on 3,40.

Kyseenalainen ottelu

Parivaljakon sota roihahti helmikuussa Münchenissä, kun Chisora provosoitui Hayen huutelusta lehdistötilaisuudessa hävittyään MM-ottelun Vitali Klitschkolle. Kahakan vuoksi Britannian nyrkkeilyliitto poisti Chisoran nyrkkeilylisenssin väliaikaisesti ja lauantain ottelu käydäänkin Luxemburgin liiton järjestämänä. Mäki ei itse olisi sallinut ottelua.

– Tässä kierretään valvovan viranomaisen kykyä valvoa lajia. Münchenin tapahtumat eivät kuulu huippu-urheiluun, Mäki toteaa.

Ottelu isketään jalkapallojoukkue West Hamin kotiareenalla Itä-Lontoossa ensi lauantai-iltana. Otteluun on myyty jo yli 30 000 lippua. Ulkomatsi ei Mäen mukaan tuo mitään erikoisuutta otteluun. Haye on myös otellut aikaisemminkin stadionilla.

Odotettu raskaansarjan ottelu ennakkotunnelmineen sekä muut Lontoon illan matsit livenä Unibetilla lauantaina 14. heinäkuuta. Katselu vaatii rekisteröitymisen. Lisätietoja osoitteesta www.unibet.com. Unibet tarjoaa otteluun myös runsaasti vetokohteita ja live-vedonlyöntiä.

David Haye vs. Dereck Chisora
Lauantai-iltana 14. heinäkuuta
Unibet TV
www.unibet.com