Heleniuksen ja Williamsin mietteet

Kuva: Seppo Sirkka

Helsingin Jäähallissa 10. marraskuuta toisiaan lyövät Robert Helenius ja Sherman “The Tank” Williams tapasivat ensi kerran torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, tosin vain virtuaalisesti. Floridassa asuva Williams osallistui hyväntuulisena lehdistötilaisuuteen Skypen välityksellä.

“Tankkina” tunnettua 180-senttistä ja yli 110-kiloista Williamsia ei huoleta tulla kylmään Suomeen ottelemaan Heleniusta vastaan. Itsevarmuutta miehelle antaa varmasti lukuisat aiemmat vierailut Euroopassa ja se ettei miestä ole tyrmätty yli 13 vuoteen.

– Tuon auringonpaisteen mukanani kaikkialle minne menen. Kyse on asenteesta. Olen otellut aiemminkin kylmissä paikoissa, eikä se ole haitannut minua, Williams sanoo.

WBO-liiton maailmanlistalla kymmenenneksi arvostettu Williams toivoo saavansa Helsingissä reilun kohtelun tuomareilta. Viime vuonna mieheltä riistettiin voitto ottelussa entistä maailmanmestaria Evander Holyfieldiä vastaan.

– Kaikki jotka näkivät ottelun tietävät että kukistin Holyfieldin. En kuitenkaan ole jäänyt murehtimaan menneitä, vaan katson tulevaisuuteen. Toivon että kehä- ja arvostelutuomarit ovat Suomessa reiluja, Williams kommentoi.

Olkapäävamman vuoksi 11 kuukautta sivussa kilpakehästä ollut Helenius kertoi ettei ottelukunnon löytäminen ole ollut täysin ongelmatonta.

– Olen toki treenannut jo pitkään, mutta vasta pari viikkoa sitten aloitimme kovat otteluharjoitukset. Aluksi ei oikein kulkenut, mutta kaksi viimeisintä treeniä sujuivat todella hyvin ja valmentajakin oli tyytyväinen. Nyt on loistava fiilis, Helenius sanoo.

– Tästä tulee hyvä ottelu. Williams on kova kaveri. Taktiikka on sama kuin monesti ennenkin. Pidän kaverin vasemmalla suoralla kaukana ja lopulta tuhoan vastustajan oikealla kädellä, Helenius sanoo.

Heleniuksen ottelu näytetään televisiossa ainoastaan Viasatilta maksullisena lähetyksenä. Esiotteluita näyttää myös Nelonen Pro -kanava. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupalveluissa kautta maan ja osoitteessa www.lippupalvelu.fi.