Helenius ja Räsänen voittivat vakuuttavasti

Peräti kuusi suomalaista ammattinyrkkeilijää otteli eri puolilla Eurooppaa lauantaina 21. maaliskuuta 2015. Suomalaisnyrkkeilijöille oli etukäteen tiedossa varsin helppoja iltapuhteita ja kaikki kuusi suomalaista voittavatkin ottelunsa ongelmitta.

Niklas_Räsänen630

Suomalaisista viikonlopun ehkä parhaan voiton iski Niklas Räsänen kukistamalla kroaatti Marko Benzonin teknisellä tyrmäyksellä kolmannessa erässä Italian Milanossa. Benzon on kelpo tason kehien kiertelijä. Ennen Räsäsen kohtaamista hän oli voittanut 19 ottelustaan vain kymmenen, mutta kertaakaan mies ei ollut hävinnyt ennen täyttä aikaa, Räsänen kuitenkin kesytti kroaatin kolmannen erän loppuhetkillä hienolla takimmaisen käden pystykoukulla.

Avauserä oli suhteellisen tasainen molempien osuessa pari kertaa. Toisessa erässä Räsänen lisäsi vauhtia ja Benson tippui helsinkiläisen kyydistä. Vahva Benzon oli kuitenkin yhä vaarallinen ja osui silloin tällöin hyvin Räsäseen. Kolmannessa erässä Räsänen painosti kovasti kroaattia ja sai iskettyä hänet keskeytyskuntoon.

Helenius iski kovaa

Robert Helenius oli odotetun ylivoimainen paluuottelussaan Tallinnassa. Unkarin heikkotasoinen Andras Csomor hyökkäsi rohkeasti Heleniuksen kimppuun, mutta nopeasti myös tämän nyrkkiin. Vahvan näköisesti paluuottelussaan lyönyt Helenius satutti unkarilaista pahasti etummaisella koukullaan ja takasuorallaan. Csomor jäi puolustuskyvyttömänä kehänurkkaukseen ja kehätuomari pelasti hänet täystyrmäykseltä, kun avauserää oli oteltu vain minuutin verran.

Helenius näytti olevan vahvempi kuin koskaan aiemmin ja tulevaisuudessa hänen ottelunsa lienevätkin vielä aiempaakin yleisöystävällisempiä. The Nordic Nightmaren paluu huippua kohti on alkanut odotetun väkevästi!

Tallinnassa nähtii myös kolme muuta suomalaisnyrkkeilijää. Tomi Silvennoinen aihetti Alexander Abramenkalle tämän varsin synkän uran 27. ennen täyttä aikaa tulleen tappion. Tällä kertaa valko-venäläinen sinnitteli toiseen erään asti. Vapaaottelija Timo Hirvikangas aloitti ammattinyrkkeily-uransa helpolla neljän erän pistevoitolla Ott Remmeristä, jonka voittotili ammattilaiskehissä on yhä avaamatta.

Janne Forsman nappasi voiton kukistamalla kehien kiertelijä Ruslan Rodivichin pisteillä kuusieräisessä ottelussa. Rodivichin listalta löytyy nyt 13 voittoa (joista yksikään ei ole voitollisen listan omaavista nyrkkeilijöistä) ja 13  tappiota. Valko-venäläinen ei ollut ongelmissa Forsmanin kanssa, mutta selvä pistevoitto kuitenkin haminalaiselle. Rodivichin kukistaminen on yksi Forsmanin uran ehdottomasti parhaita saavutuksia, vaikkei mies onnistunutkaan näyttämään vakuuttavalta.

Kajaanissa Sakari Lähderinne kyykytti ammattihäviäjä Julius Rafaelia kolmesti ja voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä.