Helenius tyrmäsi Teperin perusteellisesti

Ottelu Saksan Waldenbuchissa näytti jo kulkevan suomalaisten nyrkkeilyfanien kannalta valitettavan tuttua latua: erinomaisesti aloittanut Robert Helenius oli lähellä tyrmäysvoittoa jo kolmannen erän kohdalla, mutta hänen työtahtinsa alkoi huveta ja Erkan Teper pääsi mukaan otteluun. Suomalainen passivoitui, mutta erien lopuissa hän otti edelleen teräviä spurtteja, ja sai iskunsa lentämään yhä vihaisesti. Kahdeksannen erän lopuksi nähtiin käänne, jota ei ole koettu vuosiin: Heleniuksen hurja vasen paiskasi Teperin kanveesiin, perusteellisesti tyrmättynä. Tyrmäystappio oli kestävyydestään tunnetun Teperin uran ensimmäinen.

Robert Helenius osoitti kamppailussa parasta kuntoaan pitkään aikaan. Hänen liikkeensä alkoi muistuttaa uran huippuvuosien keveyttä, hän käytti etäisyyttä taitavasti edukseen ja pudotti lujia vartaloiskuja pyylevän ja kankeamman Erkan Teperin kupeisiin alusta asti. Toisessa erässä Helenius iski Teperin nenän verille, ja kolmannen lopussa Teper horjui jo pahemman kerran, kun kongi lopetti erän hänen kannaltaan onnekkaasti.

Neljännestä erästä alkaen Teper sai aloitteet itselleen ja osui silloin tällöin laajakaarisilla iskuillaan, mutta ei saanut suomalaista vaikeuksiin kertaakaan. Muun muassa seitsemännessä erässä saksalainen ennakkosuosikki osui vaarallisen näköisesti, mutta Helenius pysyi jalansijoillaan ja junttasi saman tien takaisin piittaamatta osumasta vähääkään. Molemmat miehet vaikuttivat väsyneiltä, kunnes kahdeksannen erän ratkaisu tuli yhtäkkisen yllättävästi – eikä jättänyt selittelyille sijaa.

Tappionsa rehdisti tunnustanut Erkan Teper ei ole nyrkkeilijänä aivan maailmanluokkaa, mutta komea vieraskehän tyrmäysvoitto ja ennen kaikkea aiemmasta selvästi parantunut esitys valoivat vielä kerran uskoa siihen, että eurooppalaisen tason isommat ottelut voivat olla Heleniuksen saavutettavissa. Ennen kaikkea voitto oli tärkeä siitä näkökulmasta, että suomalainen yleisö löytää tiensä Heleniuksen otteluiden ääreen taas hieman todennäköisemmin – ja ulkomaisiin palkkiotarjouksiin tuli kelpo siivu lisää. Isommissa otteluissa vauhti ja vaatimustaso kehässä tulevat olemaan luonnollisesti eri luokkaa kuin lauantain myöhäisillassa, mutta vasemman käden railakas osuma toi varmasti paljon uutta puhtia myös suomalaisen harjoitteluun tulevaa varten. Tästä on hyvä jatkaa.