Helenius valmis Vaasan koitokseen

Sveitsin leirin tuloksena voima- ja nopeusominaisuudet parantuneet

The Second Ice Age -otteluiltaan on enää vajaa kolme viikkoa. Robert Heleniuksen kunnon ajoitus on sujunut hyvin. Harjoitteluleireistä Vaasassa ja Sveitsissä on jäänyt Nordic Nightmare nimellä tunnetulle Heleniukselle positiivinen tunne ja energinen lataus. Otteluiltaa pidetään myös juhlakilpailuna, sillä ensimmäisestä Vaasassa järjestetystä ammattilaisillasta tulee kuluneeksi 30 vuotta.

The Second Ice Age lähestyy. Pohjolan Painajaisena tunnettu Robert Helenius sanoo olevansa valmis. Harjoitteluleireistä on jäänyt myönteinen olo ja odotukset ovat korkealla, itseluottamus on huipussaan. Lauantai-ilta 13.6. tulee olemaan kuusinkertaisen Georgian amatöörimestarille ja maansa raskaansarjan nyrkkeilijöiden rankingin kärkinimelle Beka Lobjanidzelle vaikea.

RobertHelenius
− Olen sparrannut tätä ottelua varten jo noin 60 erää, ja vielä on tarkoitus saada eriä alle. Toukokuun puolivälissä harjoittelin viikon verran Vaasassa Suomen kärki-iskijöiden kanssa. Viime viikolla olin Sveitsissä harjoittelemassa yhdessä Euroopan huippuiskijöihin kuuluvan, kaikki 27 tähänastista otteluaan voittaneen Arnold Gjergjajn kanssa, kertoo Robert Helenius. Sveitsin leiritys oli Heleniuksesta onnistunut:

− Siellä treenit sujuivat erinomaisesti. Erityisesti huomaan, kuinka voima- ja nopeusominaisuuteni ovat kehittyneet. Paikallinen mediakin oli kiinnostunut vierailustani tehden ison sanomalehtiartikkelin minusta ja valmentajastani Johan Lindströmistä. Ensi viikolla hiotaan ottelukunto vielä täysin valmiiksi Vaasassa pidettävällä viimeistelyleirillä, johon on tulossa mukaan myös ulkomaalainen harjoitusvastustaja, sanoo Helenius. Heleniuksen vastustaja Beka Lobjanidze uskoo puolestaan kaatavansa suomalaisen:

− Aion tyrmätä Heleniuksen jo ottelun ensimmäisessä erässä ja jatkaa sen jälkeen isompiin otteluihin.

Historiallinen ilta tiedossa

Nyrkkeilyilta on historiallinen, sillä vuonna 1985 oteltiin Vaasassa ensimmäinen ammattilaisilta.
− Silloinkin oteltiin jäähallissa, ja pääotteluna oli Tarmo Uusivirran ja ranskalaisen Paul Tchouen välinen kova kahdeksaneräinen kamppailu. Eli voidaan sanoa nyt olevan Vaasan ammattinyrkkeilyn 30-vuotisjuhlakilpailut. Vaasan juhlaillan kirkkaimpana tähtenä on Robert Helenius, ja muukin kattaus on kisojen arvon mukainen. Tämä on 22 kerta, kun ammattinyrkkeilytapahtuma järjestetään ylipäätään Vaasassa, kertoo matchmaker Markus Lammi.
Lisäksi koskaan aiemmin Vaasassa ei ole ollut kuutta ammattinyrkkeilyottelua samassa tapahtumassa. Kyseessä onkin monessa mielessä historiallinen ilta.

Ennen illan kruunaavaa ottelua kamppaillaan kehässä siis viisi muuta taistoa. Vaasalaista Caramelito Promotions –ammattinyrkkeilytallia edustava Sami ”Boom Boom” Enbom, 8-0, 4 KO, kohtaa Georgian Beka Aduashvilin, 12-0, 6 KO, kahdeksaneräisessä raskaan keskisarjan (82,0kg) ottelussa. Tamperelainen, yhdeksästätoista ottelustaan seitsemäntoista voittanut Jussi Koivula, 17-2, 6 KO, mittaa Tukholmassa asuvan, Ugandassa syntyneen, Micheal Obinin, 5-3, 2 KO, iskutehon. Kolmannessa ottelussa haminalainen, urallaan alemman raskassarjan Suomen mestaruudenkin voittanut Janne ”Puupää” Forsman, 18-1, 12 KO, kohtaa raskaan keskisarjan ottelussa (79,4kg) Georgian Shalva Meleksishvilin, 7-2-1, 3 KO. Amatöörien kaksinkertainen Suomen mestari Petteri Fröjdholm, 7-0, 1 KO, hakee ammattiuransa kahdeksatta voittoaan serbialaisesta 20-vuotiaasta Serif Gurdijeljacista, 6-1, 2 KO.  The Second Ice Ageen paikallisväriä tuo vaasalainen Mathias Eklund, 2-0, 1 KO, joka testaa ylemmän keskisarjan (78,5kg) ottelussa serbialaisen Bojan Zarkovin 3-11, 2 KO.

MTV Katsomo lähettää nyrkkeilyillan suorana