Helenius vs. Teper huippuottelu Helsingissä 19.12

Helsingissä isketään 19, joulukuuta todellinen ammattinyrkkeilyn huippuottelu, jossa Robert Helenius haastaa hallitsevan raskaan sarjan Euroopan mestarin Erkan Teperin.

teper-helenius

Erkan Teper, 33, on 196-senttinen ja noin 115-kiloinen saksalaisnyrkkeilijä, joka on varsin lyhyessä ajassa iskenyt itsensä raskaansarjan maailmanhuippujen tuntumaan, Euroopan mestariksi ja varteenotettavaksi vastustajaksi kenelle tahansa raskaansarjalaiselle maailmassa.

Vuonna 2013 Teper tyrmäsi kelpotasoisen brittinyrkkeilijät Martin Roganin ja Michael Sprottin heti avauserissä. Voittamaton raskalaisnyrkkeilijä Newfel Quatah kesti kovaiskuisen Teperin käsittelyssä kuusi erää vuonna 2014.

Tämän vuoden Teper avasi arvostettavalla pistevoitolla kovasta ransakalaisesta Johann Duhaupasista. Euroopan mestaruuden Teper saavutti tyrmäämällä heinäkuussa tunnetun David Pricen rajusti jo toisessa erässä.

Helenius palaa huipulle?

Kovassa nosteessa olevan Teperin kukistaminen nostaisi Robert Heleniuksen statuksen takaisin maailmanluokan iskijäksi. Helenius oli sopimuskiistojen vuoksi pari vuotta ottelematta ja on kehään palattuaan otellut vain kaksi helppia voittoa.

Helenius on urallaan kukistanut monia kovia nimiä, kuten Samuel Peterin, Lamon Brewsterin, Sergey Liakhovichin ja Dereck Chisoran. Jos Helenius kukistaa selvästi Teperin, niin voitolla hän ansaitsee kuitenkin ehkä enemmän arvostusta kuin yhdestäkään aiemmasta ottelustaan, koska Teperin ura on tällä hetkellä nousussa, eikä laskussa kuten useimpien Heleniuksen Sauerland-aikojen vastustajien.

Helenius saavutti EM-tittelin vuonna 2011, mutta Teperin selvästi kukistaminen olisi parista syystä huomattavasti arvostettavampi asia kuin Heleniuksen aiempi EM-titteli. Ensinnäkin lähes kaikkien mielestä Helenius ei ansainnut voittoaan Chisoraa vastaan ja toiseksi Chisora ei ollut mestari, vaan Helenius pääsi ottelemaan kotimaassaan vapaana olleesta tittelistä.

Robert Heleniuksella on 19. joulukuuta mahdollisuus iskeä maailmanlaajuisesti arvostettu meriitti. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä Erkan Teper on vaarallinen, itsevarma ja voitonnälkäinen Euroopan mestari.