Helsingin Apollossa isketään toukokuussa

Pro Boxing Team Finlandin sunnuntaina 22.5.2022 Helsingissä Apollo Live Clubilla järjestämän, näillä näkymin seitsemän ottelun mittaisen, Apollo Boxing Nightin neljä ensimmäistä otteluparia on varmistunut.

Illan pääottelussa alemman raskassarjan Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen (14-1, 7 KO) palaa kehään 8-eräiseksi suunnitellussa ottelussa Kroatian Tomislav Senticia (5-2, 4 KO) vastaan. Kärkkäisen helmikuinen ottelu peruuntui ottelua edeltävänä päivänä sairastumisen vuoksi ja nyt järvenpääläisnyrkkeilijä himoitsee päästä kehään testaamaan kovaiskuisen kroaattinyrkkeilijän taitoja.

Välisarjan 6-eräiseksi suunnitellussa herkkupalassa Amin Nuri (2-1, 1 KO) saa vastaansa Norjan tappiottoman Jamshid Nazarin (7-0, 2 KO). Miesten välinen ottelu amatöörikehissä päättyi amatöörien Pohjoismaiden mestaruudenkin voittaneen Nazarin voittoon ja nyt Nuri saa mahdollisuuden revanssiin ammattilaissäännöin käytävässä ottelussa.

-Lähden otteluun hyvillä mielin. Jamshid Nazari on hyvä nyrkkeilijä, joka tulee Suomeen tavoittelemaan voittoa. Olen valmentajani kanssa suunnitellut tarkasti otteluun valmistautumisen niin, että olen silloin parhaassa mahdollisessa kunnossa ja teen kaikkeni, jotta voitan Apollon kehässä. Luvassa on varmasti yleisölle viihdyttävä ja tasokas ottelu, ennustaa Amin Nuri.

-Ennen huhtikuun alun otteluani minulla oli 2,5 vuoden ottelutauko ja se näkyi otteissani pienenä kehäruosteena, mutta otteeni terävöityy koko ajan ja odotan todella kovasti Amin Nurin kohtaamista. Uskon, että Nuri muistaa hyvin, miten hän hävisi minulle amatöörinä ja sama tulos odottaa häntä nytkin, kommentoi Jamshid Nazari.

Raskaassa keskisarjassa 6-eräiseksi suunnitellussa ottelussa Tampereen Janne Rantanen (6-2, 4 KO) ottaa ison riskiaskeleen urallaan, sillä hänen vastustajakseen asettuu Kroatian kokenut Bosko Misic, 30. Vasenkätinen Misic on iskenyt ammattilaisurallaan jo 41 ottelua ja voittanut niistä 24. Voitoista peräti 20 on tullut tyrmäyksellä. Vuonna 2012 ammattilaisuransa aloittanut Misic on käytännössä aina hävinnyt keskeytyksellä, kun vastassa on ollut positiivisen rekordin omaava ottelija. Toisaalta Misicin 24 voitosta lähes kaikki ovat tulleet keskeytyksellä, ja uhreina ovat olleet aina nevatiivisen taseen omaava ottelija tahi debytantti aivan kuten Rantasellakin. Ottelussa selvinnee kumman ottelulistassa on enemmän ilmaa.

-Misic on urani tähän mennessä kokenein ja yksi kovimmista vastustajista. Hän on todella teknillinen ja kovaiskuinen nyrkkeilijä, mikä tekee hänestä vaarallisen. Yleensä vasenkätisiä ottelijoita vierastetaan, mutta kun häntä ehdotettiin minulle vastustajaksi, en kauaa miettinyt, sillä saan luottotreenikaverini, Jussi Niskalan kanssa kovaa ja laadukasta sparria, sillä hänkin on Misicin tavoin vasuri. Toivoin itsekin aiempaa kovempilistaista ja haasteellisempaa vastustajaa Apollon tapahtumaan ja nyt saan testata rajani kotikehässä. Lupaan koko rahan edestä viihdyttävän ja kovan matsin, juuri sellaisen mistä yleisö tykkääkin, lupaa Janne Rantanen.

Raskaansarjan 6-eräiseksi suunnitellussa ottelussa Mika Mielonen (3-0, 3 KO) pyrkii jatkamaan tyrmäysvoittoputkeaan bosnialaisen Admir Oglicin (2-7, 2 KO) kustannuksella. Mielosen kaikki tähän astiset ottelut ovat päättyneet jo avauserässä, mutta kykeneekö Oglic aiheuttamaan ongelmia kovaiskuiselle ja raamikkaalle Mieloselle?

Illan muissa otteluissa kotikehäläisinä esiintyvät ammattilaisdebyyttinsä suorittavat joulukuussa amatöörien SM-kultaa 75kg sarjassa voittanut Henri Malmström sekä helmikuisen näytösottelun kautta ammattilaissopimuksen saanut Ivan Perälä. Lisäksi Norjasta iltaan lisäväriä tuo mallina ja personal trainerinakin työskentelevä Anders Eggan (7-0, 3 KO). Pitkään suomalaisen cutmanin Seppo Finnilän kanssa yhteistyötä tehneelle taitavalle ja lahjakkaalle Egganille ottelu on ensimmäinen Suomessa. Malmströmin, Perälän ja Egganin ottelut käydään ylemmässä keskisarjassa.

Pro Boxing Team Finlandin järjestämä ammattinyrkkeilyilta Apollo Live Clubilta televisioidaan suorana AlfaTV:llä sunnuntaina 22.5.2022 klo 19-22. Lipunmyynti TicketMasterissa alkaa huhtikuun puolivälin jälkeen.