Helsingin Jäähallissa ammattinyrkkeilyn suurtapahtuma

Edis Tatli uransa ensimmäiseen EM-otteluun

Viime syyskuussa niukan, joskin perustellun pistetappion MM-ottelussa kärsinyt Edis Tatli pyrkii samassa illassa iskemään itsensä kuudentena suomalaisena miesnyrkkeilijänä ammattilaisten Euroopan mestariksi. Tatli nostettiin helmikuun lopulla hallitsevan mestarin Emiliano Marsilin viralliseksi haastajaksi ja parhaillaan Manny Pacquaionkin kotisalina tunnetulla Wild Card Gym’illä Kaliforniassa harjoitteleva Tatli onkin odottanut kärsimättömästi tietoa käynnissä olleiden sopimusneuvottelujen tulosta.

  • Viime tippaan asiat menivät, mutta perjantaina löysimme yhteisymmärryksen mestarin managerin Salvatore Cherchin kanssa ja palkkiohuutokauppa vältettiin. Marsili on nyt sitoutunut puolustamaan mestaruuttaan Helsingissä huhtikuun 24. päivä, vahvistaa Tatlin ammattilaisuraa alusta alkaen luotsannut Pekka Mäki.
Edis Tatli abril
Kuva: Minna Hatinen

Rooman kupeesta Civitavecchiasta kotoisin oleva Emiliano Marsili (38) on edelleen tappioton 32 ottelua käsittävällä ammattilaisurallaan. Ensimmäinen yritys voittaa Italian mestaruus päättyi ratkaisemattomaan Giovanni Niroa vastaan jo vuonna 2006 ja tuosta lähtien hallitseva mestari on voittanut kaikki ottelunsa mukaan lukien yhteensä viisi menestyksellistä EM-ottelua. Mestaruuden Marsili voitti keväällä 2013 tyrmätessään maanmiehensä Luca Giaconin jo toisessa erässä.

27-vuotias Tatli puolestaan on kärsinyt vain tuon yhden MM-ottelutappion 25 ottelun ammattilaisurallaan ja lukeutuu ehdottomasti sarjansa kärkeen niin Euroopassa kuin maailmankin mittapuussa. Euroopan mestaruuden voittaminen olisi merkittävä virstanpylväs matkalla tavoiteltuun uuteen MM-mahdollisuuteen.

 

Eva Wahlström tavoittelee MM-vyötä
Eva Wahlström helsinki2
Kuva: Minna Hatinen

Pitkin kevättä on käyty keskusteluja etsittäessä Eva Wahlströmille MM-tilaisuutta, mutta hallitsevien mestareiden halukkuus Suomen-matkaan osoittautui tällä erää vähäiseksi. Pitkään sarjan mestaruusvöitä hallussaan pitäneen saksalaisen Ramona Kühnen loukkaantuminen jätti kuitenkin WIBF (Women’s International Boxing Federation) ja WBF (World Boxing Federation) –liittojen ylemmäh höyhensarjan (-59,0 kg) yhdistetyn tittelin ilman omistajatarta ja niinpä Wahlström (34) saa kaipaamansa tilaisuuden ottelussa, joka koskee kahta avointa maailmanmestaruusttitteliä.

Vastakkaiseen kehäkulmaan asettuu Wahlströmiä puolitoista vuotta nuorempi bosnialainen Irma Balijagic Adler. Tyylikäs, ulottuva bosnialainen on kuulunut naisnyrkkeilyn kermaan jo kohta vuosikymmenen ajan ja hallitsi lyhytaikaisesti höyhensarjan maailmanmestaruutta vuonna 2008. Kaiken kaikkiaan Balijagicin listalta löytyy 15 ammattilaisvoittoa ja 5 tappiota. Kaikki tappiot on kärsitty MM-otteluissa ja niistä neljä pistetuomioilla.

  • Vastustajalla on hieman ulottuvuusetua ja kova kokemus huipputason otteluista. Evan lyöntivoima ja lähietäisyysottelu taas ovat vastustajaa edellä. Mestaruus on voitettavissa, mutta suorituksen pitää kyllä olla sataprosenttinen, kommentoi ottelua Evan henkilökohtainen valmentaja Risto Meronen.
Helsingin Jäähalliin luvassa kovatasoinen ammattinyrkkeilyilta

Edellä julkaistujen kahden mestaruusottelun lisäksi iltaan suunnitellaan muitakin Euroopan ranking –tason otteluita ja luvassa on mittava perjantai-illan tapahtuma.

  • Mahdollisesti jopa kuuden tunnin nyrkkeilyfestivaali on tulossa ja kaikkia luvassa olevia vetonauloja emme vielä tässä vaiheessa pysty paljastamaan, kertoo tapahtuman suunnitellusta sisällöstä promoottori Sami Suhonen, jonka Mennea Oy oli myös Tatlin syksyisen MM-ottelun takana.