Hoikistunut Janne Forsman saa uuden tittelimahdollisuuden

Janne Forsman tällää Florians Strupitsia
Janne Forsman
Janne Forsman

Caramelito Promotions –ammattinyrkkeilytallin Janne ”Puupää” Forsman koki marraskuussa kotikehässä katkeran keskeytystappion WBO-liiton alemman raskaansarjan Europe titteliottelussa. Tuon jälkeen Forsman teki ratkaisun alempaan painoluokkaan siirtymisestä, mikä edellytti samalla 11 kilon painonpudotusurakkaa. Keskikesällä varmistui, että Forsman saa syyskuussa kotikehässään uuden tilaisuuden iskeä Europe -tittelistä ja samalla noususta MM-haastajalistalle.

Painoerot ammattinyrkkeilyn eri sarjojen välillä on pääsääntöisestä kolmisen, mutta alemman raskassarjan ja raskaan keskisarjan välillä painoeroa on huimat 11,3 kiloa. Forsman on aiemmat 14 otteluaan iskenyt noin 90-kiloisena, mutta syyskuun punnitustilaisuudessa vaa´an on näytettävä ale 79,4 kiloa.

-Olen jo nyt melkein uuden sarjani painoissa ja painonpudotus etenee mallikkaasti. Treeniä olen koventanut entisestään ja ruokavalioon olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota. Uutena tekijänä valmennustiimiini on tullut mukaan Vesa Korpaeus, jonka johdolla kehitystä on tapahtunut erityisesti jalkatyöskentelyssä ja väistöissä. Vesan kanssa yhteistyötä on tehty tiiviisti heinäkuun alusta alkaen ja ainoa päämäärä on, että syyskuussa käteni nousee ylös voiton merkiksi. Haluan edelleen tyrmätä, mutta kuntoni kestää myös 12-eräisen ottelun, lupaa ”Puupää” Forsman.

Forsmanin vastustajaksi Haminaan saapuu Unkarin mestari Daniel ”Warrior” Regi, 33, joka on ammattilaisurallaan 33 ottelua ja niistä 23 voittoa. Viimeisimmän voittonsa Regi iski elokuun alkupuolella kotimaassaan tyrmäten kaikki muutkin ottelunsa hävinneen vastustajansa ensimmäisessä erässä alle puolessatoista minuutissa.

– Regillä on hyvä iskunkestävyys ja hän lyö varsinkin vasemman yläkoukkunsa vaarallisesti; se Jannen on kyettävä blokkaamaan joka kerta. Regi on suunnilleen Forsmanin pituinen, mutta huomattavasti kokeneempi; vaarallinen matsi jälleen, mutta mitä muuta voisikaan olla luvassa, kun kyseessä on Euroopan mestaruusmatsi. Mikäli tittelivyö jää Suomeen, niin Janne voi olla lähellä jopa elämänsä suurinta tilaisuutta, sillä pientä keskustelua on ollut ilmassa jopa MM-karsintaotteluun pääsystä, mutta se edellyttää tyylikästä voittoa kotikehässä, summaa matchmaker Markus Lammi.

Iltaan mukaan kovatasoinen raskassarjalainen

Haminassa nähdään myös aito raskaansarjan kamppailu, kun lähes kaksimetrinen, amatöörien MM-kisoissakin esiintynyt, nyrkkeilijä suorittaa Kimin Autoapu Boxing Night –tapahtumassa ammattilaisdebyyttinsä ulkomaalaista nyrkkeilijää vastaan.

-Vielä en uskalla nimeä julkistaa, sillä nimet saadaan paperiin tuota pikaa ja sen jälkeen voimme julkistaa otteluparin. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Haminan ammattilaisilloissa nähdään aito raskaansarjan ottelu, kertoo Lammi.

Lisäksi Lahden Sami Enbom palaa kehään olkapääleikkauksen jälkeen Haminassa. Enbomille on suunnitteilla kuusieräinen kamppailu. Kimin Autoapu Boxing Night lauantaina 13.9.2014 Ruissalon liikuntahallissa klo 18 alkaen. Ennakkoliput alkaen 25 euroa Haminassa Terassilta sekä Kymen Nyrkkeilijöiltä.