Hullut päivät

Kuluva viikko on ollut, ja tulee olemaan, ammattinyrkkeilyn ystäville melkoinen uutisviikko.

World Boxing Super Series

Syksyn ja kevään aikana nyrkkeilyfaneja ihastuttanut, Kalle Sauerlandin yhdessä rahoittajiensa kanssa pystyyn pistämä World Boxing Super Series (WBSS) julkaisi keskiviikkona Lontoossa uuden kautensa – olkoonkin, että ensimmäisenkin kauden finaalit (Oleksandr Usyk vs. Murat Gassiev ja oletettavasti George Groves vs. Callum Smith) ovat vielä käymättä tai ylipäänsä julkistamatta. Finaalit ja niiden aikataulu ovat vielä hämärän peitossa kahdesta syystä; Usyk-Gassiev joutuu etsimään uuden kodin, sillä Saudi-Arabiassa ei kyetä mehukkaasta tarjouksesta huolimatta järjestämään kansainväliset standardit täyttävää nyrkkeilytapahtumaa. George Grovesin olkapää jouduttiin puolestaan kuitenkin loppujen lopuksi operoimaan ottelussa Chris Eubank Junioria vastaan tulleen vamman takia, eikä ole lainkaan varmaa, onko mies ottelukykyinen finaalien aikatauluun sopivasti. Mikäli Groves joudutaan vetämään pois finaalista, tulee hänet todennäköisesti korvaamaan semifinaalivastus Eubank.

Vaikka ensimmäisen kauden finaalien yllä leijuu yhä kysymysmerkkejä, oli toisen kauden sisällön julkistus sen tason joululahja nyrkkeilyfaneille, ettei kukaan viitsine moisista epäselvyyksistä valittaa. WBSS:n toisella kaudella painoluokkia tulee olemaan kahden sijasta kolme: nyt vahvistettu kääpiösarja, käytännössä varmojen lähteiden raportoima ylempi kevytsarja, sekä ilmeisesti hieman yllättäen myös raskas keskisarja. Eikä siinä vielä mitään, että painoluokat ovat nämä, mutta se, että kääpiösarjan turnauksessa tulevat esiintymään ainakin sarjan mestarit Zolani Tete (WBO), Ryan Burnett (WBA) ja Emmanuel Rodriguez (IBF), aiheuttaa lajia seuraavien mielissä valtavaa mielihyvää. Huhuissa mukaan ollaan edellä mainittujen lisäksi tarjoamassa myös Japanin ilmiömäistä, alempia sarjoja kovalla kädellä terrorisoinutta Naoya Inouea, jos ja kun tämä kukistaa Jamie McDonnellin 25.5. Tokiossa käytävässä ottelussa.

Matchroom & DAZN

Euroopan, ja kenties koko maailman, ykköstalli Matchroomin keulahahmo Eddie Hearn on kutsunut torstaiksi New Yorkiin koolle lehdistötilaisuuden, jonka antina tulisi mainospuheiden mukaan olla jotain USA:n markkinoille kohdistuvaa todella suurta. Tilaisuuden anti tuli keskiviikon aikana kuitenkin jo julki, sillä useat luotettavat lähteet tiesivät kertoa, että Hearn ja Matchroom julkaisevat monivuotisen (tarkalleen ottaen 4+4-vuotisen) sopimuksen suoratoistopalvelu DAZN:n (Da Zone) kanssa. DAZN on suomalaisille, ja myöskin yhdysvaltalaisille, toistaiseksi tuntematon palveluntarjoaja, joka on hankkinut kannuksensa Japanin, Saksan ja Kanadan markkinoilla. Raporttien mukaan DAZN tulee näyttämään katsojilleen USA:ssa käsittämättömät 40 Matchroomin iltaa vuodessa, joista 16 tullaan myös käymään uudella mantereella. Samaisten raporttien mukaan jokainen näistä 16:ta illasta nauttisi DAZN:n puolelta 7-numeroista taloudellista tukea, joten Eddie Hearnin viimeaikoina väläyttelemät merkittävät ottelijakaappaukset eivät ole suinkaan vailla pohjaa – päinvastoin. Voisi kuvitella, että iso osa vähäisiin ottelumahdollisuuksiin kyllästyneistä vaikeuksiin ajautuneen mahtineuvonantaja Al Haymonin asiakkaista olisi Hearnin tähtäimessä.

VILLE NIEMONEN