Ilari Kujala joutuu tänään äärirajoille – Olympiapaikka kahden voiton päässä

Suomen Ilari Kujala on kukistanut Turkin Samsunissa käynnissä olevassa olympiakarsintaturnauksessa 75-kioisissa jo Liettuan Tomas Pivorunin ja irlantilaisen Euroopan kisojen mestarin ja MM-pronssimitalistin Michael O’Reillyn.

Kujala kohtaa Ranskan Christian M’Billi Assomo keskiviikkona kello 19.00 alkavassa ottelutilaisuudessa! Ottelun voittaja on enää yhden voiton päässä paikasta Rion olympialaisiin.

M’Billi Assomo on suomalaislle olympiatyylin nyrkkeilyn ystäville erittäin tuttu. Hän on häikäisi suomalaiset 2014 GeeBee-turnauksessa kukistamalla kazakstanilaisen maailmanmestarin. Viime vuonna hän voitti Tammer Turnauksen ja tänä vuonna jälleen GeeBee-turnauksen, jonka parhaanksi nyrkkeilijäksi M’Billi Assomo myös valittiin.

Toki M’Billi Assomo on menestynyt myös Suomen ulkopuolella. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat muun muassa Euroopan Unionin mestaruus, sotilaiden maailmanmestaruus ja A-junioreiden Euroopan mestaruus.

Vaikka M’Billi Assomo on osoittanut kuuluvansa maailman ehdottomaan eliittiin, ei hän ole ollut täysin pysäyttämätön. Esimerkiksi viime vuoden EM- ja MM-kilpailuissa ja M’Billi Assomo hävisi avausottelunsa ja Euroopan kilpailuissakin ranskalaiselle tuli noutaja toisella kierroksella.

Yllä olevalta videota voi katsoa minkä tyylinen nyrkkeilijä Christian M’Billi Assomo on. Video on viime vuoden MM-kilpailuista, joissa ranskalainen hävisi hajaäänituomiolla lopulta hopealle edenneelle Uzbekistanin Bektemir Melikuziyeville.