Janne Katajisto Sveitsiin vieraskehään

Janne Katajisto

Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan Suomen mestari Janne Katajisto, 35, ottelee tulevana lauantaina Sveitsissä. Kankaanpäälainen haastaa kahdeksaneräiseksi kaavaillussa ottelussa albanialais-syntyisen kotikehän miehen Arnold Gjergjajin, 28, joka on voittanut paidattoman uransa kaikki 20 ottelua.

180-senttinen ja noin 100-kiloinen Katajisto on otellut ammattilaisena 14 ottelua ilman tappiota. Miehen toistaiseksi paras voitto tuli viime syyskuussa, kun hän iski pistevoiton hiipuyneesta Danny Williamsista. Katajisto on arvostettu raskaansarjan EU:n arvolistalla sijalle 18.

Katajisto uolottuvampi ja noin 113-kiloinen Gjergjaj ei amatöörinä onnistunut iskemään suuria meriittejä. Ammattilaisena mies on otellut tappiotta, mutta ilman merkittäviä voittoja. Viime otteluissaan seveitsiläinen on ollut vakuuttava. Viimeiset seitsemän vastustajaansa hän on iskenyt kanveesille alta kolmen erän. Tyrmäysvoittoja miehen listalta löytyy yhteensä 14.

Gjergjaj lähtee otteluun toki selvänä suosikkina, vaikkei miestä Euroopan huippuiskjöihin ainakaan vielä lukeakaan. Euroopan listalle mies ei mahdu, mutta EBU:n EU:n ulkopuolisella arvolistalla hänet on rankattu viidenneksi.

Vaikka ottelu julkaistiin vasta tällä viikolla, niin ottelu on ollut Katajistolle jo pitkään tiedossa. Mikäli Katajisto on sannut itsensä huippukuntoon, niin mies voi lähteä Sveitsiin hyvillä mielin hakemaan yllätysvoittoa. Sveitsiläisen tyrmäysputki on aikakin katkaistavissa.