Jarkko Putkonen iskee perjantaina Coventryssa

Muurlan lasikylään asettunut sotilaspoliisi-ammattinyrkkeilijä Jarkko Putkonen, 37, matkustaa huomenna (keskiviikkona) kolmatta kertaa kehäurallaan Englantiin ja kohtaa perjantaina 10.9.2021 Hennessy Sportsin illassa brittilupaus Kaisee Benjaminin, 26, kymmeneräisessä välisarjan ottelussa. Channel 5:n televisioima ilta käydään Coventry Blaze-jääkiekkojoukkueen kotiareenalla Skydomessa ja illan pääottelussa paikallistähti Sam Eggington puolustaa keskisarjanWBC Silver-mestaruuttaan tappiotonta ranskalaista Bilel Jkitouta vastaan.

Skydomen tunnetuin suomalainen on varmasti Blazen riveissä pelaava entinen SM-playoffien pistekuningas Janne Laakkonen, mutta Putkosella on mahdollisuus iskeä toinenkin suomalaisnimi coventrylaisten tietoisuuteen tässä välisarjan debyytissään.

Tämänkaltaista matsitilaisuutta uralle toivoinkin, kun silloin 2019 kärsityn Yapur-pettymyksen jälkeen päätin uraa jatkaa. Koronapandemia tyrehdytti pitkäksi aikaa niin ottelutilaisuudet kuin matkustusmahdollisuudetkin, mutta kärsivällisyys palkittiin ja vielä pääsi isoon tapahtumaan, kovaan otteluun ja kunnolliselle palkkiolle, kertoilee Jarkko viimeisen puolentoista vuoden vaiheistaan.

Keväällä tulin isäksi ja ikääkin on sen verran, että uran loppuhetkiä tässä eletään. Mutta se ei tarkoita sitä ettenkö lähtisi Benjaminia parhaan kykyni mukaan haastamaan.

Kolme viikkoa sain otteluun valmistautumisaikaa siinä määrin kun töiltä harjoitteluun aikaa riitti. Vire on hyvä ja ylempi painoluokka tarkoittaa sitä ettei voimat ole kadonneet painonvetoihin. Toisaalta kymmenen erää on näillä pohjilla pitkä matka, joten heti alusta on tarkoitus brittipoika testata ja katsoa mistä on mies tehty. Ottelun alkupuoliskoon satsaan kaiken mitä irti lähtee, kertoo Jarkko puolestaan ottelusuunnitelmastaan.

Putkoselle kyseessä on uran 27. ottelu ja aiemmista kehäesiintymisistä on kertynyt 17 voittoa, 7 tappiota ja kaksi ratkaisematonta. Tuoreimmassa ottelussaan Putkonen voitti huhtikuussa bulgarialaisen Krasimir Vasilevin pistein.

Englannin keskisen alueen (Midlands) välisarjan mestaruutta vuodesta 2018 hallinnut Benjamin on puolestaan iskenyt 12 ammattilaisvoittoa, joista kolme on päättynyt ennen täyttä aikaa. Nyt Hennessy Sportsin sopimusottelijana debytoivan Kaiseen ainoa tappio tuli Prizefighter-tyyppisessä turnauksessa pistetappiolla Sam Evansille kolmen erän ottelussa. Lisäksi yksi Midlands-alueen mestaruuspuolustus on päättynyt ratkaisemattomaan. Tuolloin vastassa oli Danny Ball.

TIEDOTE