Jarno Rosbergille tyrmäystappio Ranskassa

JarnoRosberg
Tamperelaisnyrkkeilijä Jarno Rosberg hävisi lauantaina raskaansarjan Euroopan Unionin raskaansarjan mestaruusottelun Ranskassa kotikehän Johann Duhaupassille neljännen erän tyrmäyksellä.

Ensi kertaa ammattilaisena vieraskehässä nyrkkeillyt Rosberg näytti ennen ottelua jännittyneeltä ja varsin hampaattomaksi miehen yritys jäikin.

Avauserä oli tasainen molempien isojen miesten hakemassa tuntumaa. Euroopan listalla 12. arvostettu Duhaupas alkoi toisessa erässä osumaan etummaisella suorallaan Rosbergiin ja hallitsemaan ottelua selvästi. Kolmannessa erässä ranskalainen jo pudottikin Rosbergin vartaloiskulla.

Alkuerissä Rosberg liikkui kohtuuhyvin, mutta hänen iskuissaan ei ollut ollut kunnon tehoa. Ranskalainen pääsi kävelemään ”niiden yli”. Näytti siltä että Rosberg löi hieman pelokkaasti ilman kunnon yritystä satuttaa päättäväistä vastustajaansa.

Neljänteen erään Rosberg lähti taistelemaan, laittoi jalat paremmin maahan ja osuikin pari kertaa.  Duhaupas sai kuitenkin omiakin iskuja perille ja ne tappoivat Rosbergin viimeisetkin itseluottamuksen rippeet. Ottelun lopullinen niitti oli kova vartaloisku, jonka jälkeen kehätuomari Daniel Van de Wiele laski Rosbergin ulos.

Ura ohi tai SM-otteluun?

Ammattinyrkkeily on armoton laji, jossa häviäjän kohtalo on usein kova. Heikko esitys EU-titteliottelussa saattoi olla jopa tappoisku Rosbergin muutenkin jäissä olleelle ammattilaisuralle.

P3 Boxingilla tuskin lienee järkevää syytä tulevaisuudessa sijoittaa aikaa ja rahaa Rosbergin uran nostattamiseen, sen verta epätodennäköiseltä näyttää tamperelaisen kipuaminen Euroopan kärkikahinoihin. Eikä kotimainen yleisö tämänkään jälkeen tee jättirynnäkköä Rosbergin otteluihin.

Ulkomailta toki kelpolistaiselle raskaansarjan miehelle löytyy un töitä, joista saa kelpo palkkion. Todella rahakkaisiin otteluihin pääseminen lienee silti vaikeaa ja montaa kertaa Rosberg itse tuskin haluaa vastaavia selkäsaunoja muutaman tuhannen euron palkkioita vastaan ottaa.

Vaikkei tulevaisuus näytäkään ruusuiselta, niin saattaa olla että Rosbergille herää vielä näyttämisen halu. Saattaa olla ettei mies ole saanut vielä kunnon tyydytystä urastaan. Sellaisen voisi antaa Suomen mestaruustittelin voittaminen Janne Katajistolta.

Jos Rosbergin ura päättyy lauantaiseen tappioon Duhaupasille, niin Rosbergin paidattomasta urasta jäänee varsin neutraali maku. Ei suuri menestystarina, mutta ainoa tappio tuli kuitenkin hyvälle vastustajalle. Jos Rosberg vielä voittaa SM-tittelin, niin uraa täytyisi pitää tyydyttävänä.

Toki SM-ottelussa olisi riskinsäkin (ei vain voiton ja tappion suhteen). Jos Rosberg häviäisi Duhaupasin jälkeen Katajistolle, niin miehen ammattilaisura tultaisiin muistamaan karkeana floppina.