Jokisella ja Koivulalla kovat vastustajat Savonlinnassa

JussiKoivula

Ammattinyrkkeilijät Niko Jokinen ja Jussi Koivula saavat vastaansa kovat miehet 17. elokuuta Olavinlinnassa pidettävässä nyrkkeilyillassa. Jokinen kohtaa 22 ottelussaan 20 voittoa iskeneen Liettuan Virgilijus Stapulionisin ja Koivulan vastustaja on Puolan Lukasz Janik, joka on hävinnyt kymmenestä ottelustaan vain yhden.

Kaikki 21 ammattilaisotteluaan voittanut helsinkiläinen Niko Jokinen, 25, on arvostettu Euroopan Unionin keskisarjan arvolistalla sijalle 18.  Viime ottelussaan uransa avaustappion kärsinyt 13 voittoa iskenyt Jussi Koivula puolestaan on välisarjan EU-listalla sijalla 22.

– Niko alkaa olla lähellä titteliotteluita ja uskon että voitto Stapulionisista nostaisi miehen arvostusta huomattavasti. Jussi kärsi viime ottelussaan karvaan tappion silmäkulmavamman vuoksi. Hän ei halunnut mitään helppoa paluuottelua ja kohtaakin heti kovan kaverin, P3 Boxingin Pekka Mäki kertoo.

Jokisen kohtaava Virgilijus Stapulionis, 27, on kovaiskuinen nyrkkeilijä. Liettualainen tyrmäsi viime vuonna Englannissa entisen kansanyhteisön mestarin Richard Williamsin heti avauserässä. Tämän jälkeen Stapulionis hävisi Montenegrossa IBF-liiton International -titteliottelussa niukasti pisteillä voittamattomalle Predrag Radosevicille.

Viime ottelunsa Stapulionis nyrkkeili maaliskuussa Lontoossa tyrmäten Roman Vanickyn ensimmäisessä erässä. Tyrmäysvoittoja mies on iskenyt urallaan 14, kun Jokinen on saanut tyytyä seitsemään kaatoon. Miesten kohtaaminen on kaavailtu kahdeksaneräiseksi, kuten myös Koivulan ottelu.

– Mielestäni tämä on huippuottelu. Suhtaudumme Nikon kanssa tähän suurella vakavuudella ja valmistaudumme tähän samalla tavalla kuin se olisi Nikon ensimmäinen titteliottelu, Jokisen valmentaja Pekka Mäki kertoo.

Jussi Koivula, 29, yrittää paluuta voittojen tielle. Tamperelaisen haastava Lukasz Janik on iskenyt urallaan kahdeksan voittoa ja yhden ratkaisemattoman, sekä kärsinyt yhden tappion. Puolalaisen ainoa tappio tuli kyseenalaisesti pisteillä entiselle Puolan MM-edustajalle Michal Zerominskille.

– Vaikka Koivulan maaliskuinen tappio tuli silmäkulmavamman vuoksi, niin se avasi kysymyksiä Jussin sopeutumisesta ammattinyrkkeilyyn. Tämä ottelu antaa vastauksia Jussin tulevaisuudesta. Tappio voisi tarkoittaa jopa uran loppumista, Mäki täräyttää.

”Prince” Edis Tatli kohtaa Savonlinnan nyrkkeilyillassa Hollannin nigerialaissyntyisen Innocent Anyanwun, Eemeli Katajiston vastustaja on Belgian Antonio Manuel ja debytantti Niklas Räsänen kohtaa Bulgarian Tzvetozar Ilievin. Suomalaisista kehässä nähdään myös Mikko Alanko ja Matias Laitinen.

Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.