Jokisen, Katajiston ja Latifin vastustajat tiedossa

Niko Jokinen tyrmäsi joulukuussa Fatah Baghban heti avauserässä

Voittamaton ammattinyrkkeilijä Niko Jokinen, 25, hakee uransa jo 20. peräkkäistä voittoa Barona Areenalla Espoossa 9 maaliskuuta. Jokinen kohtaa kahdeksaneräiseksi kaavaillussa keskisarjan ottelussa barcelonalaisen Guzman ”El Bueno” Castillon, 28.

Vasenkätinen Castillo on ulottuva ja taitava nyrkkeilijä. Hän on voittanut 11 ammattilaisottelustaan kahdeksan. Nyt ensimmäistä kertaa Espanjan ulkopuolella iskevä Castillo ei ole vielä ehtinyt iskemään suuria meriittejä.

– Voitto espanjalaisesta nostaisi Nikon osakkeita, vaikkemme onnistuneetkaan saamaan hänelle EU-listalle arvostettua vastustajaa. Luvassa on kahden taitavan nyrkkeilijän välinen tasokas ottelu, Jokisen valmentaja-manageri Pekka Mäki sanoo.

Katajisto kohtaa Unkarin mestarin

Entisen huippuamatöörin Eemeli Katajiston, 27, vastustaja Barona Areenan nyrkkeilyillassa on Unkarin mestari Zoltan Kiss Jr, 38. Katajisto on avannut ammattilaisuransa lupaavasti kolmella voitolla, joista kaksi viimeisintä on tullut tyrmäyksillä.

Zoltan Kiss Jr voitti alemman raskaansarjan Unkarin mestaruustittelin elokuussa 2011 kukistamalla Janos Olahin pisteillä. Kissin listalta löytyy peräti 41 ottelua, joista hän voittanut 26 taistoa. Tyrmäysvoittoja veteraani on iskenyt kymmenen.

Porvoolaisväriä kehään

Porvoolaisnyrkkeilijä Fitim Latifi, 22, nyrkkeilee myös Barona Areenalla. Karl Heleniuksen valmennettava iski joulukuussa hienon meriitin aiheuttamalla Norjan Alexander Jacobsenille tämän uran ensimmäisen tappion. Latifi itse on voittanut ammattilaisuransa kaikki neljä ottelua.

Barona Areenalla Latifi saa kahden nuoren kyvyn kohtaamisessa vastaansa Unkarin 20-vuotiaan Laszlo Kamhalin, joka on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Kamhal on lyönyt kolme tyrmäysvoittoa Latifin mentyä toistaiseksi kaikissa otteluissaan täydet erät.

Fitim Latifin ja Eemeli Katajiston ottelut ovat kaavailtu kuusieräisiksi.

Barona Areenan nyrkkeilyillan pääottelussa 9. maaliskuuta ”Prince” Edis Tatli haastaa WBA-liiton Intercontinental mestaruusottelussa mestari Felix Loran. Suomalaisista kehässä nähdään edellä mainittujen lisäksi tappiollisesta EM-ottelusta kehään palaava Juho ”Härmän Häjy” Haapoja.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.