Juho Haapoja ennustaa tyrmäystä

Juho Haapoja7

Ammattinyrkkeilyn entinen Euroopan Unionin mestari ja EM-haastaja Juho Haapoja, 32, kohtaa georgialaisen Levan Jomardashvilin, 24, tulevana lauantaina Barona Areenalla Espoossa.

Tappiollisen EM-ottelun jälkeen ensi kertaa otteleva Haapoja on valmistautunut tulevaan taistoon kotimaassa. Yleensä Haapoja on ollut pitkillä harjoitusleirillä ulkomailla.

– Vedin EM-matsin jälkeen punttikuurin ja nyt olen kolmatta viikkoa treenaamassa Pekka Mäen Ringside Gymillä. Viikonloppuisin olen käynyt kotona Ylihärmässä. Ihan hyvältä vaihtelulta on tuntunut tällainen valmistautuminen, Haapoja sanoo.

– Sparria olen ottanut muun muassa Jukka Saarisen ja Niko Jokisen kanssa. Kulmamiehinä tällä kertaa toimivat Vesa Korpeus, Mäen Pekka ja vanha ystäväni Antti, joka on aina ollut hyvä henkinen tuki ennen matseja.

Tuleeko tyrmäyslyönti?

Kovalyöntisen Levan Jormadashvilin 29 voitosta 20 on tullut tyrmäyksellä. Georgialaisen kaikki seitsemän tappiota ovat tulleet Euroopan huppuihin kuuluville nyrkkeilijöille. Viimeksi Jomardashvili kärsi tappion huhtikuussa 2012 häviten Vincenzo Rossittolle niukasti pisteillä WBC -liiton International mestaruusottelussa.

– Odotan innolla matsia, koska uskon georgialaisen hyökkäävän heti vihaisesti kimppuuni. Tällä kertaa ei tarvitse jahdata kaveria ja pakottaa iskujenvaihtoihin. Nyt mennään eikä meinata, Haapoja iloitsee.

– Tarkoitus on katsoa maltilla paikat ja iskeä kaveri sitten kanveesille. Veikkaan matsin päättyvän tyrmäykseen. Jompikumpi pyllähtää ja uskotaan että se on Gruusian mies. Enemmän hän on kanveesilla aikaa viettänyt kuin minä.

Prince” Edis Tatli haastaa Barona Areenalla 12-eräisessä WBA-liiton Intercontinental mestaruusottelussa mestari Felix Loran. Suomalaisista kehässä nähdään myös Eemeli Katajisto, Niko Jokinen ja Fitim Latifi. Tapahtuman järjestää Loud`n Live Promotions Oy.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa WWW.LIPPU.FI. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.