Juho Haapojan kuulumiset

Kuva: Minna Hatinen

juhohaapoja

Tavoitimme elämänsä kovimpaan koitokseen valmistautuvan alemman raskaansarjan Juho Haapojan (20-4-1 13KO) puhelimitse Ylihärmästä. Haapoja kohtaa tulevana viikonloppuna vuoden 2008 Olympiavoittajan Rakhim Chakhkievin.


Mitä kuuluu?

Ihan hyvää kuuluu… Käsiä on kuntoutettu koko syksy ja joulun yli. Nyt alkaa olemaan kädet kunnossa. Vasen käsi ei mene vieläkään kunnolla suoraksi, mutta käden liikkuvuus on parantunut merkittävästi. Kyyynärpään nivelkapseli oli kalkkeutunut. Nyt käsi on melko hyvässä kunnossa.

Kohtaat 15.3. Rakhim Chakhkievin. Miten sait ottelun?

Pertti Augustiniin oli oltu yhteydessä Venäjältä ja kyselty minun perään ja kysytty keneen pitää olla yhteydessä, mikäli haluaa minun ottelevan. Pertti  ohjasi venäläiset sitten Pekka Mäen puheille.

Milloin sait tietää ottelusta?

Reilu kaksi viikkoa sitten. Näin ollen minulle jäi noin kolme viikkoa valmistautumisaikaa.. Viimeinen viikkohan ladataan akkuja ja matkustellaan.

Kuka sinua valmentaa tällä hetkellä?

Petro Koskimies… Ympyrä on sulkeutunut! En voinut enää vaatia CJ:tä tulemaan Härmään enkä halunnut itse enää halunnut Lontooseen. Ei ne 5-6 viikon reissut sinne enää ollut mahdollisia. Toisin sanoen taloudellisista syistä treenaan Vaasassa Petron kanssa. Yhteistyön aloittaminen oli helppoa, kun olemme aikaisemminkin olleet kimpassa. Venäjälle kanssani lähtee Petro Koskimies, Antti Sippola sekä Pekka Mäki.

Ketä olet sparrannut?

Yritimme saada vasenkätistä sparraria Euroopasta, mutta vasurit olivat hommissa muilla ottelijoilla. Oli onni onnettomuudessa, että ei tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalaan, sillä Niklas Räsänen tuli auttamaan minua. Hän on erinomaisesti kopioinut Chakhkievin tyyliä.

Onhan tämä 3 viikon valmistautumisaika aikamoinen haaste, mutta onhan tämä minun ammattini ja ikää on 33 vuotta. Minkälainen ammattimies se sellainen olisi, joka ei työtarjouksia ottaisi vastaan? Olihan tämä vaikea päätös, ja hieman omien periaatteinen vastainenkin, mutta vastasin huutoon. Olen aikaisemminkin ollut kovissa paikoissa ja kannan mukanani niistä saamiani kokemuksia ja oppeja.

Kohtaat vuoden 2008 Olympiavoittajan, minkälainen vastustaja sinulla on vastassa? Miten aiot voittaa ottelun?

Tottakai se on kova. Hän on hyvin agressiivinen härkämäinen huippunyrkkeilijä, jolla on varsin epä-venäläinen tyyli, jota ei löydy nyrkkeilyn ABC-kirjasta.

Aion otella maltillisesti kädet ylhäällä ja leuka alhaalla. En totisesti haluaimuroida Rakhiemin swingejä. Ottelen nöyrästi, mutta en nöyristele!

Sen tiedän, että tätä kaveria ei tarvitse ”odotella”. Hän nimittäin tulee eteenpäin. Siksi minun pitääkin olla koko ajan tarkkana, jotta pystyn torjumaan hänen hyökkäyksensä, ja toisaalta avaavathan hänen agressiot minulle loistavia vastaiskujen paikkoja. Kahdentoista erän ottelussa  maltti on valttia. Kun isot miehet rouhivat, kaikki on mahdollista.