Jussi Koivula titteliotteluun

Kuva: Minna Hatinen
Koivula voitti Stiliyan Kostovin 9. erän keskeytyksellä elokuussa 2014. Kuva: Minna Hatinen

Tamperelainen Jussi Koivula (17-1 KO 6) nousee helmikuun 7. päivä kovan haasteen eteen, kun hän ottelee Italiassa IBF-liiton Inter- Continental tittelistä kotimaan Marcello Matanoa (13-1 KO 4) vastaan.

Kyseessä on Euroopan unionin listalla olevalle Koivulle ensimmäinen ulkomaan ottelu. Vaikka yleisesti nyrkkeilymaailmassa tiedetään ulkomailla ottelemisen ja voittamisen vaikeuksista, on Koivula kuitenkin luottavainen.

– Olen katsonut vastustajan videoita ja analysoinut ne tarkasti, enkä usko Ferraran- kaverilla olevan mahdollisuuksia minua vastaan, kertoi Koivula itsevarmana.

IBF- liiton titteliottelu käydään ylemmässä välisarjassa (69,9kg), jossa Koivula on otellut kahdesti aikaisemmin viime vuonna tehdyn sarjan vaihdon seurauksena.

– Minulla ei ollut vaikeuksia vetää välisarjan (66,7kg) painoja, mutta niistä palautumisessa oli hiukan kiire ottelupäivään, joten teimme yhdessä Osmo Laineen kanssa päätöksen sarjan vaihdosta, kertoi Koivula.

– Nyt voin paremmin keskittyä viimeisten viikkojen harjoituksiin, unohtaen ylimääräisen jumppaamisen hikipuku päällä. Nyt oloni on todella vahva, jatkoi Koivula.

Voitto tässä ottelussa toisi Koivulalle paikan IBF- liiton maailmanlistalla.

Ottelu näytetään suorana Katsomo.fi palvelussa.