Jussi Koivulalle selvä pistetappio Italiassa

Ammattinyrkkeilijä Jussi Koivula, 31, kärsi selvän pistetappion lauantaina Italiassa kotikehän Marcello Matanolle 12-eräisessä kamppailussa. Arvostelutuomarien pisteet olivat italialaisen eduksi 118-109, 118-109 ja 119-108.

Kuva Koivulan aiemmasta ottelusta
Kuva Koivulan aiemmasta ottelusta

Jussi Koivula aloitti ottelun hyvin, mutta väsähti huomattavasti jo parin erän jälkeen. Tämän jälkeen Marcello Matano hallitsi ottelua selvästi, eikä tamperelainen kyennyt taistelemaan voitosta. Seitsemännessä erässä Koivula sai pistemenetyksen sitomisen vuoksi.

Nopea väsähtäminen kummastuttaa niin nyrkkeilyn ystäviä, kuin Koivulaa itseäänkin. Koivula kun on tunnettu huippukuntoisena ”salirottana”.
Facebookissa Koivula kommentoi ottelun jälkeen että hänen kädet tuntuivat spagetilta ja kaikki paikat olivat hapoilla. Koivula kuvaili oloaan käsittämättömäksi, eikä löytänyt siihen selvää syytä. Yhtenä mahdollisena syynä hän mainitsi henkisen lukon, vaikka sanoikin fiiliksen olleen hyvä vielä kehään noustessa.

Täysin vierasta väsähtäminen ei Koivulalle ole. Vuonna 2005 Tammer Turnauksessa Koivula aloitti loistavasti ottelun nykyistä WBC- ja WBA-liittojen maailmanmestaria Danny Garciaa vastaan. Koivula johti jo ottelua noin kymmenellä osumapisteellä, mutta väsähti räjähdysmäisen nopeasti ja hävisi ottelun lopulta isolla piste-erolla 40-23.

Tappio oli Koivulan uran kannalta raskas. Mies on nyt hävinnyt kaksi uransa merkittävintä ottelua, eikä lauantaisen esityksen perusteella paljon pääsylippuja kotimaassa myydä. Ulkomailta Koivula saa varmasti jatkossakin tarjouksia, sillä nyt hänet varmasti lasketaan aiempaa vaarattomammaksi vastustajaksi kotikehän sankareille.

Toivoa sopii, että Koivula löytää syyt heikkoon suoritukseensa ja saa vielä jossain vaiheessa kruunun pitkälle nyrkkeilyuralleen. Amatöörinä Koivula otteli noin 200 ottelua parhaina saavutuksenaan GeeBee- ja Tammer Turnausten voitot ja EM-kilpailujen viides sija. Ammattilaisena Koivulan tililtä löytyy 17 voittoa ja nyt kaksi tappiota.