Kärkkäinen pääsee tositoimiin Järvenpäässä lokakuun lopussa

Järvenpään historian ensimmäinen ammattinyrkkeilyilta isketään Järvenpään liikuntahallilla lauantaina 29.10.2022. Eikan Boxing Night -tapahtumassa isketään ainakin 6 ammattinyrkkeilyottelua ja illan pääottelussa iskee itseoikeutetusti kotikaupungin Samuli Kärkkäinen. 10-eräiseksi suunnitellussa alemman raskassarjan ottelussa Kärkkäinen (15-1, 7 KO) kohtaa hallitsevat Ruotsin mestarin Samo Jangirovin (8-3-2, 1 KO) ja otteluvoiton lisäksi nyrkkeilijät tavoittelevat samalla EU-haastajalistalle nousua.

Parivaljakko kohtasi ensimmäisen kerran 3,5 vuotta sitten ja sen jälkeen Kärkkäinen on ehtinyt iskemään seitsemän ottelua, joista kuusi voittoa. Jangirov on otellut sen jälkeen muun muassa kolme kertaa voitokkaasti Ruotsin mestaruusottelussa ja otellut lisäksi Norjassa ratkaisemattoman tappiotonta Simen Nysaetheria vastaan.

Elo-syyskuun taitteessa Tanskassa sparrimatkalla ollut Samuli Kärkkäinen on uransa kovimmassa kunnossa ja luonnollisesti innoissaan mahdollisuudesta päästä ottelemaan kotikaupungissaan: –Mahtava fiilis päästä Järvenpäässä ottelemaan! Koskaan aiemmin en kotikaupungissa ole otellut, vaikka täällä on järjestetty monta kamppailutapahtumaa ja katsomossa ollessa olenkin haaveillut tästä. Nyt vihdoin pääsen oikeaan kotikehään, iloitsee Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen.

Illassa myös tanskalaisväriä


Eikan Boxing Night -illan toisessa pääottelussa Amin Nuri (3-1, 1 KO) hakee kuluvan vuoden kolmatta voittoaan 8-eräisessä välisarjan ottelussa Tanskan Frank Madsenia (7-2, 4 KO) vastaan. Toukokuussa Norjan Jamshid Nazarin lyönyt Nuri jatkaa Madsenin myötä pohjoismaalaisvastustajien kohtaamista – ja toivottavasti myös voittamista. Grönlannissa syntynyt Madsen on urallaan päässyt kerran ottelemaan myös Tanskan mestaruudesta, mutta tuo ottelu päättyi pistetappioon. Kotimaansa lisäksi mies on ammattilaisena nyrkkeillyt myös Etelä-Afrikassa ja Latviassa. Tietokonepohjaisessa boxrec.com -sivuston rankingissa Madsen on noin 200 sijaa korkeammalle kuin Nuri, joten voitosta taistellakseen Nuri joutuu jälleen venymään parhaimpaansa.


Kärkkäisen ja Nurin lisäksi Pro Boxing Team Finland -tallin ottelijoista Eikan Boxing Night -illassa esiintyvät ainakin raskaansarjan Mika Mielonen (4-0, 4 KO) sekä ylemmän keskisarjan Ivan Perälä (1-0, 0 KO). Kaikki aiemmat ottelunsa 1. tai 2. erässä voittanut, tyrmääjän mainetta kasvattava, Mielonen saa vastaansa Viron Anton Sjomkinin (14-16-1, 12 KO), joka on aiemmilla Suomen visiiteillään voittanut Harri Okkosen ja Sami Selesmaan sekä lyönyt Gennadi Mentsikaisenkin luvunlaskulle. Perälän vastus julkaistaan myöhemmin.

Amin Asikaisen suojatti Embluaev debytoi


Järvenpään nyrkkeilyillassa nähdään myös debytoiva ammattinyrkkeilijä, kun amatöörinä Lahden Kalevaa edustanut, nyt Amin Asikaisen valmennuksessa harjoitteleva, 21-vuotias MM-kisoissakin otellut vuoden 2020 amatöörien 75kg sarjan Suomen mestari ja vuoden 2020 miesnyrkkeilijäksi Suomessa valittu, Anton Embulaev iskee ammattilaisdebyyttinsä myöhemmin nimettävää vastustajaa vastaan.


Tapahtuman ennakkolipunmyynti alkaa maanantaina 19.9. ja lippuja voi ostaa suoraan tapahtuman kotikehän nyrkkeilijöiltä sekä promoottorina toimivan Pro Boxing Team Finlandin facebook-sivujen kautta. Järvenpäässä ennakkolippuja on ostettavissa Eikan Pubissa ja Eikan Pankissa. Ennakkolippujen hinnat: Ringside 75e / permanto 40e / numeroimattomat paikat 35e.
VIP-liput ja sponsoripaketit promoottori Mika Rannalta (045-8048899).


AlfaTV televisioi Eikan Boxing Night -tapahtuman lauantaina 29.10.2022 klo 18-21.

TIEDOTE