Katajisto ja Alanko valmiina taistoon

Eemeli Katajisto

Eemeli Katajisto
Eemeli Katajisto, kuvaaja Minna Hatinen

Turkulainen ammattinyrkkeilijä Eemeli Katajisto, 28, kohtaa Belgian Antonio Manuelin, 27, Savonlinnassa 17. elokuuta pidettävässä ammattinyrkkeilyillassa. Olavinlinnassa pidettävä raskaan keskisarjan ottelu on kaavailtu kuusieräiseksi.

Viime vuonna paidattoman nyrkkeilyuransa aloittanut kuusinkertainen amatöörien Suomen mestari on ehtinyt iskeä viisi voittoa. Tappiota miehen tililtä ei löydy ja voitoista kolme on tullut tyrmäyksellä.

– Nyt on puolitoistavuotta ammattilaisuutta takana ja hyvältä tuntuu. Matsit ovat menneet mukavasti ja olen jokaisessa matsissa kehittynyt ammattinyrkkeilijänä, Katajisto sanoo.

– Viime kevät oli tosin aika rikkonainen, koska alkuvuodesta minulla oli oikean käden kämmenen pikkuluiden nivelsiteet revenneet ja todella kivuliaat. Salossa ottelin kipeänä ja sen jälkeen tuli kovat jälkitaudit ja sairastelin melkein kuukauden ottelun jälkeen.

Olavinlinnan Boxing Nightiin Katajisto on saanut valmistautua terveenä. Miehellä on vastassaan Belgian Antonio Manuel, joka  on hävinnyt vain kerran ennen täyttä aikaa ja hän on iskenyt tänä vuonna voiton muun muassa Irlannin Alan Donnellanista.

– Nyt kesän olen saanut hyvin treenattua ja valmistautua kohtaamaan Antonio Manuelin, sitkeän ja hyväkuntoisen oloisen kaverin, joka varmasti lähtee haastamaan meikäläistä. Tarkoitus olisi ensimmäisissä erissä jälleen pehmittää kaveria vartalosta ja alkaa sitten siirtää tähtäintä ylöspäin.

Alanko tositestissä

Ammattilaisuransa kahdella helpohkolla voitolla aloittanut Mikko Alanko, 24, kohtaa Savonlinnassa uransa ylivoimaisesti meritoituneimman vastustajan Valentin Stoychevin, jonka saavutuksiin kuuluu Bulgarian amatöörimestaruus ja lukuisat maajoukkue-edustukset.

Helsinkiläinen ei pelkää kovaa haastetta:

– Tuntuu hyvältä kohdata kokenut kaveri, joka ei varmasti päästä helpolla ja yrittää voittaa. Aiemmissa otteluissa on tullut vähän turhauduttuakin vastustajiin kun he eivät ole edes kunnolla yrittäneet. Sen takia on omakin nyrkkeily näyttänyt todella huonolta, Alanko sanoo.

– Stoychev vaikuttaa taitavalta ja vahvalta kaverilta joka tykkää lyödä koukkuja ja paljon kroppaan. Olen katsonut pari videota hänen otteluistaan. Tästä tulee varmasti kova matsi ja olen valmis siihen!

Euroopan pohjoisimmassa keskiaikaisessa kivilinnassa Olavinlinnassa pidettävässä Boxing Nightissa iskevät suomalaisista myös ”Prince” Edis Tatli, Eemeli Katajisto, Niklas Räsänen, Jussi Koivula, Niko Jokinen ja Matias Laitinen.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä, Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailussa. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.