Kekäläisellä vaativa paluuottelu

Henri Kekäläinen, kuvaaja Minna Hatinen
Kekäläinen_tupla_haukka
Kuva: Minna Hatinen

Viime viikolla 23 vuotta täyttänyt Henri Kekäläinen koki viimeisessä ottelussaan kovia. Otteluviikon kuumesairastelu oli syönyt parhaan terävyyden ja täydet kuusi erää taisteluhärän lailla päällekäynyt belgialaisvastustaja oli liikaa pysäytettäväksi. Yhden tuomarin tasapisteet olivat kiistatta kotikoreat ja ansaittu voitto matkasi Ahmed el Ghoulbzourin mukana Antwerpeniin.

Nuoresta iästään huolimatta kahdesti miesten Suomen mestaruuden amatöörinä iskenyt Kemin lupaus ei kuitenkaan ole antanut takaiskun viedä harjoittelumotivaatiota ja Power Parkin kuuden erän otteluun onkin tulossa näyttöhaluinen Kekäläinen. Vastustajaakaan ei ole valittu helpoimmasta päästä, vaan tiedossa on laatutuontitavaraa. 29-vuotias puolalainen Marcin Cybulski on iskenyt 14 ammattilaisottelustaan kahdeksan voittoa ja kaksi ratkaisematonta.

– Videonäytteiden perusteellaa kyseessä on erittäinkin tekninen nyrkkeilijä, joten puhtaaksi taitojen mittelyksi ottelua ei saa päästää. Iskuvoimaa Henrillä on puolalaista enemmän, sen turvin on pyrittävä lyömään vastustajalta paras puhti pois, toteaa otteluparista matchmaker Petri Paimander.

 

Keskisarjassa toinenkin ottelu

Vuonna 2004 iski Suomen joukkueesta kolme nyrkkeilijää nuorten Pohjoismaiden mestareiksi. 48 kilon sarjassa tempun teki muuan Edis Tatli ja höyhensarjassa puolestaan Pauli Klemetti. Ammattinyrkkeilijänä Tatli on ehtinyt selvästi pidemmälle, mutta viime syksynä myös Klemetti lopetti useamman vuoden nyrkkeilytaukonsa ja teki voitollisen paidattoman debyytin.

Härmä Boxing Nightissa on oululaisiskijällä edessä uran toinen neljän erän ottelu ja vastaan asettuu kokenut kehäkiertolainen Dzianis Makar Valko-Venäjältä. Uransa matkatöissä eri puolilla Eurooppaa iskenyt Makar ei ole kovin usein otteluitaan voittanut, mutta on toisaalta myös vaikea pala lyötäväksi ennen täyttä aikaa. Miehen 32:sta tähän astisesta ammattilaiskamppailusta nimittäin peräti 19 on  päättynyt pistetappioon – voittoja on viisi ja keskeytystappioita kuusi.

 

Mika Ritalan vastustaja vielä etsinnässä

Alahärmän oman välisarjalaisen Mika Ritalan vastustaja meni uuteen hakuun, kun alkuperäinen kandidaatti Adam Cieslak Puolasta päätti pitkät pyhät pohdittuaan loppujen lopuksi jättää ottelun väliin. Ritala olisi koko sydämestään halunnut antaa puolalaiselle ”Lakeuksien koston”, voittihan Cieslak viime keväänä Seinäjoella Mika Haapasalmen tiukan kamppailun jälkeen. Nyt tuo haaste jäi toteutumatta, mutta vastustajan uskotaan varmistuvan lähipäivien aikana.