Kemissä isketään huhtikuussa

Henri Kekäläinen, kuvaaja Minna Hatinen
Henri_Kekäläinen_lyö.jpg
Kuva: Minna Hatinen

Ammattinyrkkeily palaa Kemin Tervahalliin kahdeksan vuoden tauolta
”Kemin kivinyrkin” Henri Kekäläisen tähänastiset otteet ammattinyrkkeilijänä saivat myös Knockout Kemi ry:n heräämään liki vuosikymmenen kestäneeltä tauolta. Edellisen kerran keväällä 2015 promootion järjestänyt yhdistyksen comeback-iltaa voidaan hyvällä syyllä kutsua arvokkaaksi paluuksi, sillä kyseessä tulee olemaan Kemin kaikkien aikojen suurin ja kovatasoisin ammattinyrkkeilytapahtuma.

Kekäläisen suunta eteenpäin kovempiin haasteisiin

Illan pääottelussa kaupungin oma poika Henri Kekäläinen (23) tähtää uransa kuudenteen voittoon kohdatessaan kokeneen, mestaruusotteluissakin nähdyn georgialaisen Robison Omsarashvilin. Kekäläinen teki tammikuussa hyvän paluun viime syksyn katkerasta avaustappiostaan voittaessaan laadukkaan puolalaisen Marcin Cybulskin selkeästi pistein Alahärmän Power Parkissa.

Paria vuotta vanhemmalla Omsarashvilillä on takanaan peräti 29 paidatonta ottelua, joista hän on voittanut 18 ja päätynyt lisäksi kolmesti ratkaisemattomaan. Onpa georgialainen käynyt kolme kertaa 12-eräisissä mestaruusotteluissakin Ghanassa, Itävallassa ja Ranskassa, mutta nuo kohtaamiset ovat päätyneet tappioihin.

Ulottuvana ja teknisenä ottelijana ottelijana Omsarashvili omaa paljon samoja vahvuuksia kuin Henrikin, analysoi ottelua Kekäläisen kulmatiimiin kuuluva Markku Rautio.
Iskuvoiman ja voitonnälän turvin Henkan pitäisi kuitenkin olla se, jonka käsi voiton merkiksi nousee ylös. Tapahtui se sitten täyden kuuden erän jälkeen tai aiemmin, jatkaa Rautio.

Myös Jarno Rosbergilla georgialainen vastustaja

Sarjanvaihtonsa jälkeen erinomaisia otteita esittänyt Jarno Rosberg iskee puolestaan Kemissä yhteen toisen Georgian miehen Grigol ”Goga” Abuladzen kanssa. Nykypainoluokassaan likkuvampaa ja terävämpää nyrkkeilyä esittänyt cruiseri Rosberg nousi jo syksyn voitoillaan EU-rankingeihin, mutta ylemmäs tekee mieli:

-Tämä Kemin ottelu tuli kyllä tarpeeseen. Ottelunälkää on valtavasti ja mies on kovemmassa iskussa kuin koskaan, toteaa Jarnoa viimeisen vuoden ajan valmentanut Ilkka Aalto.
Kaavailuissa olisi vielä Euroopan rankingien kärkipään miehen kohtaaminen myöhemmin keväästä. Nimistä ei vielä tässä vaiheessa voi puhua, mutta Kemin vastustajakin on tyylillisesti valittu juuri oikealla tavalla haastavaksi, kertoo puolestaan Jarnon nyrkkeilyasioista vastaava agentti Petri Paimander.

Yhteensä viiden ottelun ilta

Illan muissa kuuden erän ottelussa nähdään entinen Euroopan Unionin mestari Juho ”Härmän Häjy” Haapoja ja oululainen keskisarjan vauhtikone Pauli Klemetti. Haapoja kohtaa miesten välisessä uusintaottelussa Jevgenijs Andrejevsin ja Klemetillä on vastassaan Paulin tavoin vasenkätinen Davids Cilingarjans.

Lisäksi illassa esiintyy myös ”Härmän Häjyn” harjoituskaveri Mika Ritala Alahärmästä. Loukkaantumisista kärsineen Ritalan paluuottelu latvialaista Aleksejs Palcunsia vastaan on suunniteltu neljän erän mittaiseksi