Klitschko – Thompson suorana vain Unibetilla – Asikainen ja Mäki selostavat

Sveitsin Bernissä isketään lauantaina nyrkkeilyn odotettu huippuottelu, kun kehään astuvat raskaansarjan mestaruustaistossa Vladimir Klitschko ja Tony Thompson.
Peliyhtiö Unibet vastaa nyrkkeilyfanien toivomuksiin ja näyttää ottelun ainoana Suomessa. Suoran ja ilmaisen ottelulähetyksen juontavat nyrkkeilylegendat Amin Asikainen ja Pekka Mäki.

Ukrainalainen ”Dr. Steelhammer” Klitschko puolustaa amerikkalaishaastaja Thompsonia vastaan WBA-, IBF- ja WBO-liittojen maailmanmestaruuksiaan. Unibet näyttää kamppailun ennakkotunnelmineen sekä muut Bernin illan ottelut livenä ilmaisen stream-palvelunsa kautta ainoana Suomessa. Thompson haastoi Klitschko edellisen kerran vuonna 2008. Silloin Klitschko tyrmäsi erinomaisesti sinnitelleen jenkin 11.erässä.

Ottelun selostavat nyrkkeilylegendat Asikainen ja Mäki nostavat puolustavan mestarin selväksi suosikiksi.

– Klitschko on kovassa kunnossa ja luulen, että hän ottaa Thompsonin suht helposti.
Hänen pitää kuitenkin suunnitella ottelutaktiikka eri lailla, koska Thompson on vasuri. Se muuttaa aina ottelun luonnetta. Saa nähdä, lähteekö Thompson tosissaan voittamaan Klitschkoa vai lähteekö hän vain selviytymään. Thompsonin voi olla vaikea lähteä ottelemaan kaveria vastaan, kun on tullut tyrmätyksi ja tietää, että sieltä tulee kovaa, ”Idi” toteaa.

– Mitä harjoitusleiriltä on tullut tietoja, niin Klitschko on kovassa kunnossa.
Näkisin, että aika selkeä voitto hänelle, odotan kokonaisvaltaista dominointia. Nyrkkeily on kuitenkin siinä mielessä hieno laji, että yksi isku voi muuttaa kaiken.
Klitschkokin on hävinnyt joskus, ja tulee vielä häviämään. Tällä hetkellä siihen on kuitenkin vaikea uskoa, Mäki näkee.
Thompsonin itsensä uho on ollut kovaa ottelun alla.
– Olen odottanut jo pitkään tätä uusintaottelua. Nyt vien loppuun sen, mikä minulta jäi kesken neljä vuotta sitten. Tyrmään Klitschkon ja vien kaikki hänen vyönsä Amerikkaan, Thompson on linjannut Klitschkon veljesten virallisilla verkkosivuilla.

Rosberg sparrannut Klitschkoa

Klitschkon sparraajana ottelun alla on ollut suomalaisnyrkkeilijä Jarno Rosberg.
Rosberg on kehunut ukrainalaisen lyöntejä kovimmiksi, mitä hän on koskaan kohdannut. Mäen mukaan sparraus on ollut Rosbergille hieno kokemus

– Jarno ei yhtään ihmettele, miksi Klitschko on maailman paras. Klitschko paneutuu jokaisen harjoitukseen kuin maailmanmestaruusmatsiin. Hän on valppaana ja aistit herkkänä koko sparriajan, vaikka menossa ovat viimeiset erät. Klitschko tekee kaikki osa-alueet täydellisesti, kuin huippuammattilainen, Asikainen ja Mäki toteavat yhteen ääneen.

Suomessa Thompson muistettaneen Klitschko-ottelun lisäksi myös miehen viime joulukuisesta suunsoitosta, jossa hän uhosi kovin sanoin Robert Heleniukselle.
Heleniuksen ja Dereck Chisoran EM-ottelun tuomariratkaisusta järkyttynyt Thompson toivoi pikaista kohtaamista, jotta pääsisi iskemään suomalaisen kanveesiin. Nuo toiveet kaatuivat kuitenkin Heleniuksen loukkaantumiseen. Asikainen pitää mahdollisena, että Thompsonin ja Heleniuksen välinen ottelu vielä nähdään tulevaisuudessa.
– Varmasti jossain vaiheessa Thompson nousee kehään Heleniusta vastaan. Otetaan kuitenkin matsi kerrallaan, Asikainen sanoo.

Odotettu raskaansarjan titteliottelu siis vain Unibetilla lauantaina 7. heinäkuuta.
Katselu vaatii rekisteröitymisen.

Unibet TV
Illan fight card
MAIN EVENT:
12 Rounds Heavyweight World Championship 00.05
Vladimir Klitschko (57-3-0, 50 KOs) vs. Tony Thompson (36-4-0, 22 KOs)
8 Rounds Cruiserweight 22:55
Nuri Seferi (31-6-0, 19 KOs) vs. Giulian Ilie (18-5-2, 5 KOs)
4/6/8 Rounds Middleweight
22:25
Istvan Szili (15-0-0, 6 KOs) vs. Daniel Urbanski (21-9-3, 5 KOs)
6 Rounds Light Middleweight
21:50
Tony Harrison (7-0-0, 7 KOs) vs. Flavio Turelli (10-5-2, 1 KOs)
10 Rounds Super Flyweight
20:30
Aniya Seki (19-2-2, 1 KOs) vs. Eva Marcu (7-4-0, 2 KOs)
4 Round Heavyweight Bout
Johann Duhaupas (27-1-0, 16 KOs) vs. Ivo Andelic (6-1-1, 3 KOs)