Klitsko viritti Heleniusta kisakuntoon

RobertHeleniusJoulukuiseen EM-titteliotteluun valmistautuva Robert Helenius pääsi parhaaseen mahdolliseen treeniseuraan, kun hän otti mittaa raskaansarjan kiistattomasta kuninkaasta Vladimir Klitshkosta. Viikon kestänyt harjoitusleiri oli ymmärrettävästi Heleniuksen mieleen.

“Jopa yllättävän hyvin meni minun osalta. Ensimmäisellä sparrikerralla oli hermostuneisuutta ilmassa, mutta sen jälkeen sujui paremmin. Mielellään olisin jäänyt pidemmäksikin aikaa”, Helenius kertoi.

Kaikkiaan Helenius sparrasi yhdeksän erää Klitshkon kanssa. Ukrainalaisen käytäntönä oli vaihtaa vastustajaa kolmen erän jälkeen, joten fyysisesti Heleniuksenkaan kuorma ei kasvanut valtavaksi. Kerrallaan Klitshkon settiin kuului 8-10 erää sparreja. Vastustajat olivat eritasoisia.

“Jos haluaa kehittää itseään, niin silloin on treenattava parhaiden kanssa. Klitshko on todella nopea, hyvä liikkumaan ja atleettinen”, Helenius analysoi.

Erinomaisissa olosuhteissa Itävallan komeissa alppimaisemissa pidetyn leirin anti ei heti sen päättymisen jälkeen ollut vielä täysin ehtinyt iskostua Heleniuksen mieleen.

“Menee vielä hetki ennen kuin sulattaa kaiken informaation, joka leirin mittaan tuli. Tekniikkaa ja taktiikkaa oppi ainakin. Itseluottamus kasvoi, kun huomasin pystyväni sparraamaan hyvällä tasolla maailman parhaan kanssa. Klitshkonkin mielestä hoidin oman hommani hyvin”, Helenius sanoi.

Sparrien lomassa Ahvenanmaan nyrkkeilyjätti ehti jutustella Klitshkon kanssa esimerkiksi harjoittelusta.

“Hänen treeniin kuuluu paljon uintia. Muuten juttelimme nyrkkeilystä kaikenlaista. Hyvältä jätkältä hän vaikutti”, Helenius kehui.

Tulevana lauantaina Helenius saa Tallinan nyrkkeilyillan näytösottelussa vastaansa hänelle tuntemattoman Timur Musafarovin, joka on muun muassa kohdannut Heleniuksen tulevan vastustajan Erkan Teperin.

“En ole vielä hirveästi miettinyt lauantaita. Kova vastustaja sieltä on näköjään tulossa. Kaikki erät ovat plussaa. Tämä on hyvä juttu fyysisesti ja psyykkisesti kaikin puolin. Hoidetaan homma mallikkaasti kotiin”, Helenius mietti