Koivula ja Haapoja iskevät huhtikuussa Tampereella

TBN

Pyynikin Palloiluhallissa Tampereella käydään 20.huhtikuuta kovatasoinen ammattinyrkkeilyilta. Boxing Night tapahtuman pääotteluissa nyrkkeilevät Jussi Koivula ja Juho Haapoja. Molemmille urhoille on luvassa kymmeneräiset kamppailut.

Tamperelainen Jussi ”Iceman” Koivula, 29, on voittanut kaikki 13 ammattilaisotteluaan ja hänet on arvostettu Euroopan Unionin arvolistalla sijalle 22. Huhtikuun nyrkkeilyiltaan Koivulalle haetaan uran kovinta selvästi kovinta vastustajaa.

–  Minulle on luvattu etsiä sellainen vastustaja, jonka voittaminen nostaisi minut Euroopan listalle. Tämä on myös ensimmäinen kymmeneräiseksi kaavailtu matsini, joten todella kovaa on jo treenattu, Koivula sanoo.

–  Olen jo pitkään haaveillut pääseväni ottelemaan tärkeän ottelun kotikaupungissani. Uskon, että kotiyleisön tuki nostaa nyrkkeilynikin uudelle tasolle. Yli kolme vuotta tässä onkin odotettu pääsyä takaisin Pyynikin kehään.

Koivulaa kysyttiin alkuvuodesta EU-titteliotteluun Italiaan Gianluca Brancoa vastaan. Lopulta nuori puolalainen Lukasz Maciec pääsi titteliotteluun ja hävisi Brancolle varsin tasaisen ottelun pisteillä.

– Olisin ollut valmis lähtemään Italiaan hakemaan titteliä. Lopullista tarjousta ei kuitenkaan koskaan tullut. No, tavoitteeni on joka tapauksessa Euroopan mestaruuden voittaminen, Koivula paljastaa.

Haapojallekin luvassa kova vastus

Ylihärmäläinen Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, 32, on entinen Euroopan Unionin mestari ja EM-haastaja. Euroopan listalla kahdeksanneksi arvostettu Haapoja on voittanut paidattomalla urallaan 19 taistoa, hävinnyt kolmesti ja otellut yhden ratkaisemattoman.

Viime viikolla Haapoja iski räväkän teknisen tyrmäysvoiton georgialaisesta Levan Jomardashvilistä. Tampereella Haapojan on määrä kohdata huomattavasti meritoituneempi vastustaja.

– Entinen Euroopan mestari ja MM-haastaja on kiikarissa. Vielä homma ei ole kai ole varma, mutta olisihan se hienoa päästä niistämään todella tunnetun kaverin nenää, Haapoja paljastaa.

– Viime matsista jäi todella hyvä fiilis ja voin luvata, että Tampereella nähdään vieläkin ärhäkämpi Häjy.

Tampereen Boxing Nightissa nyrkkeillään yhteensä viisi ottelua. Muut ottelijat julkaistaan myöhemmin. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin perjantaina 22. maaliskuuta Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. Tapahtuman järjestävät Loud`n Live Promotions, Burninghill Production ja P3 Boxing.