Koivula vs. Ait Bassou: Sisuuntuneiden leijonien kohtaaminen

Tampereen ylpeys Jussi ”Iceman” Koivula,29, on taatusti kovan paikan edessä 7. joulukuuta Bariona Areenalla kohdatessaan Hollannin mestarin Hassan Ait Bassoun, 33, kymmeneräisessä välisarjan taistossa.

Vuosi sitten Jussi Koivulan ura oli hyvässä nousukiidossa. Hän oli voittanut kaikki ottelunsa ja hänelle suunniteltiin vakavasti Euroopan Unionin mestaruusottelua. Maaliskuinen silmäkulmatappio Lukasz Maciecille kuitenkin romutti haaveet, mutta vain hetkeksi.

Elokuussa Koivula palasi kehään päättäväisempänä ja parempana kuin koskaan. Hän ei antanut Puolan Lukasz Janikille mitään mahdollisuuksia, vaan tyrmäsi hänet kuudennessa erässä. Tappio näytti herättäneen Koivulassa uudenlaisen leijonan.

– Yritimme saada Jussille uusintaottelun Maciecin kanssa, mutta puolalainen selkeästi hinnoitteli itsensä ulos ottelusta. Ilmeisesti hän ei halua enää kehään Koivulan kanssa, P3 Boxingin Pekka Mäki kertoo.

– Jussi otteli viimeksi todella hyvin ja odotan häneltä jälleen huippusuoritusta.

Tyrmäävä vastustaja

Hyökkäävän ottelutyylin omaava ja kovaiskuinen Hassan Ait Bassou on myös entinen Benelux maiden mestari. Hän voitti tittelin vuonna 2009 tyrmäysvoitolla ja puolusti mestaruuttaan kaksi kertaa tyrmäävästi ennen tittelin häviämistä.

Koivulan ja Ait Bassoun listoilta löytyy yksi sama nimi. Ait Bassout tyrmäsi Belgian Kobe Vandekerkhoven neljännessä erässä, kun Koivula kukisti saman miehen pisteillä puolta vuotta myöhemmin. Bassoun iskutehosta kertoo myös se, että hänen listalta löytyy yhteensä puolet enemmän tyrmäysvoittoja kuin Koivulan listalta.

Viime vuonna Ait Bassou otteli 12 eräisen ottelun arvostettua kehien kiertelijää David Makaradza vastaan. Bassou hallitsi ottelua iskien kovia osumia, mutta tuli tyrmätyksi vain 20 sekuntia ennen ottelun loppumista.

Hollantilainen ei kuitenkaan lannistunut, vaan iski seuraavassa ottelussaan yhden uransa parhaista voitoista. Hän voitti Hollannin mestaruuden seitsemännen teknisellä tyrmäysvoitolla Tom Reichestä.

Koivulan ja Ait Bassoun kohtaamista voikin kutsua sisuuntuneiden leijonien taisteluksi.

Katso video Ait Bassoun rajusta ottelusta David Makaradza vastaan:


2012-10-15 Hassan Ait Bassou vs David Makaradze by sweetboxing4