Kolhitun mestarin paluu

Välisarjan tähtinyrkkeilijä Erros Spence Jr. oli pari vuotta sitten lajirajat ylittävän supertähteyden kynnyksellä. Räväkkäotteinen ja karismaattinen teksasilainen kohosi arvolistojen kärkeen tehden kehässä vakuuttavaa jälkeä ja vaatien painoluokan muita isoja nimiä kanssaan samaan kehään.

Samaan aikaan orastavan tähteyden kanssa Spence Jr:n vauhti kasvoi myös kehän ulkopuolella. Alkuvuodesta 2019 hän oli vielä terävä kukistaessaan ylivoimaiseen tyyliin Mikey Garcian, mutta raportit railakkaasta juhlimistaipumuksesta yleistyivät. Vuosi sitten syyskuussa esitys Shawn Porteria vastaan jäi mestarin asteikolla nihkeäksi, ja kolme viikkoa tuon kamppailun jälkeen juhlatuulella – tai lääketieteellisemmin ilmaistuna kännissä – ollut Spence ajoi Ferrarillaan karmean näköisen kolarin. Urheiluauto murjoutui tunnistamattomaksi ja nyrkkeilijä kiidätettiin sairaalaan, mutta kuin ihmeen kautta hän selvisi ilman hengenvaarallisia vammoja. Spencen niska ja lonkat kärsivät kuitenkin ilmeisesti jonkinasteisia ruhjeita, ja pop-iskelmää mukaillen myös naama sai kaunistuksekseen arpia sekä hampaatkin jouduttiin laittamaan uusiks

Täyttä varmuutta Spence Juniorin toipumisesta ja iskukyvystä autovolttien jäljiltä ei ole. Tulevana lauantaina kuntoa on kuitenkin löydyttävä, kun Spence palaa kehään kotiosavaltiossaan Teksasissa ja Arlingtonin kaupungissa. Vastaansa hän saa Pennsylvaniasta tulevan kokeneen Danny Garcian. Garcia takoi tunnetuimmat voittonsa vuosikymmenen alkupuolikkaalla kepittämällä Amir Khanin ja Lucas Matthyssen, mutta parin viime vuoden ajalta listaa rumentamaan ovat jääneet tappiot Keith Thurmanille sekä Spence Juniorille taipuneelle Shawn Porterille.

The Ring -lehden haastattelussa Spence Junior kertoi olevansa arvomaailmaltaan ja asenteeltaan uusi mies, mutta nyrkkeilijänä vakuutti olevansa yhtä hyvä kuin ennenkin. Samainen julkaisu pitää 26­–0 (21) -listaista teksasilaista välisarjan ykkösnimenä, kun niin ikään vakuuttavat lukemat 36–2 (21) koonnut Garcia on sijaluvulla 6. Myös vedonlyöjät ovat asettaneet Spence Juniorin ottelun selväksi suosikiksi.

Jos Spence palaa kehään täydessä iskussaan, hänen nopeutensa, kokoetunsa ja koukkusarjojensa pitäisi olla liikaa hieman tasapaksulle Garcialle. Alemmista sarjoista välisarjaan kiivennyt Garcia ei ole kuitenkaan koskaan hävinnyt kesken kamppailun ja teettää Spencellä varmasti kelpo iltapuhteen.

Viikonlopun toinen kiinnostava kansainvälinen koitos käydään jo perjantaina Wembleyllä, kun brittienvälisessä yhteenotossa ylemmän keskisarjan tappioton listavitonen Billy Joe Saunders kohtaa moninkertaisen MM-kävijän Martin Murrayn. Saundersin ura on junnannut viime vuodet paikallaan ja viikonloppuna hänen on näytettävä hyvältä, jotta suuret tulevaisuuden haaveilut pysyvät elossa. Saman iltaman esiottelussa nähdään myös pikahälytyksellä paikalle kutsuttu Timo Laine.