Kolme kovaa 3: Markus Huhtala

”Kolme kovaa” on Boxing.Fi:n juttusarja, jossa nyrkkeilyihmisiltä kysytään kolme kovaa kysymystä. Tarkoitus on tehdä viikottain lyhythaastatteluja nyrkkeilijöistä, valmentajista ja muista nyrkkeilyihmisistä.

Entinen ammattinyrkkeilijä Markus ”Haukiputaan Moukari” Huhtala vastaa kolmeen enemmän tai vähemmän järkevään kysymykseen. Huhtala voitti amatöörinä muun muassa nuorten Pohjoismaiden mestaruuden ja ammattilaisena Huhtala iski 12 ottelussaan yhdeksän voittoa.

1. Kuinka tyytyväinen olet kaiken kaikkiaan nyrkkeilyuraasi?

Kaiken kaikkiaan oon ihan tyytyväinen. Ei ollut henki ja elämä, vaikka en saanut SM-matsia tai muuta titteliottelua. Kaikki nyrkkeilijäthän varmastikin haluaisivat olla jonkun näköinen mestari, mutta tämä on ollut uran alkua lukuunottamatta hyvä harrastus.

Huonoa tuuria on matkan varrella ollut ja näin loppupuolella aloin vasta ymmärtämään tämän ammattinyrkkeilyn helppouden. Lyödä lujaa ja välillä vähän väistellä.

2) Jäikö joku asia harmittamaan uraltasi tai olisiko ollut jokin erityinen asia mitä olisit halunnut tehdä urallasi?

Harmittamaan jäi ne muutamat hienot suunnitelmat, kuten Espanjaan muutto ja siellä tehdä nyrkkeilyuraa. Kädet vain ei siihen aikaan kestänyt enempäänsä ja näistä ajatuksista piti luopua. Ei vissiin ole yksi kätisten nyrkkeilyä, mutta nyrkkeileehän naisetkin olymppialaisissa nykyään.

Otteluita olisin halunnut enemmän, mutta nyt ”eläköitymisen” aikana olen miettiny ettei sillä ole väliä olisiko ollut vaikka kaksi ottelua listassa enemmän.

3. Mitä elämääsi kuuluu tällä hetkellä ja nähdäänkö ”Haukiputaan Moukari” vielä kilpakehässä?

Tällä hetkellä teen melkoisesti töitä. Olen alle 18 vuotiaiden poikien kanssa ohjaajana yksikössä, missä lähes kaikilla pojilla on väkivaltataustaa sekä päihdeongelmia. Itsellänihän ei ole päihdeongelmaa ja väkivalta ei ole suurin harrastukseni, joten saavat hyvää esimerkkiä.

Tuohon nyrkkeilyhommaan yritin tuossa keväällä, mutta se vaan alkaa roppa olemaan sen verta huonossa kunnossa ettei tässä millekkään enää aleta. Hieno homma jos joku aamu saa ilman ähinää sukat jalkaan, niin se tuntuu hyvältä päivältä.

Mutta nyrkkeilyä tuun seuraamaan ja käymään illoissa, sekä välillä käyn neuvomassa Oulun Tarmon treeneissä ihmisiä lyömään. Ja tosiaan kehässäkin tuun olemaan, mutta vain tuomarin/avustajan roolissa.

Hyvää kesää, vaikka sataakin koko ajan!