Kotiottelijat voittoihin Kemissä

Janne Forsman
Janne Forsman
Janne Forsman

Lasse Tapio järjesti yhteistyössä Caramelit Promotionsin kanssa ammattinyrkkeilyillan Kemin sisäsatamassa lauantaina 13.7.2013. Yleisölle ilmaisessa ulkoilmatapahtumassa nähtiin 6 amatööriottelua ja 3 ammattilaisottelua.

Ammattilaisosuuden avasi raskaansarjan kamppailu, jossa hallitseva Suomen mestari Janne Katajisto kohtasi Unkarin kovapäisen ja listaansa paremman Sandor Baloghin. Katajisto oli koko ajan niskanpäällä, mutta myös unkarilainen onnistui lyömään muutamia kohtuullisia osumia. Puolivälin jälkeen Katajiston iskuajoitus alkoi osua paremmin kohdalleen ja mies otti nimiinsä ansaitun voiton. Kehätuomari Santeri Kanninen tuomitsi ottelun 40-38, mikä tekee aavistuksen jopa kunniaa unkarilaiselle. Voiton myötä Katajiston lista ammattilaisena on nyt 15-1-1, 7 KO.

Ylemmän kevyensarjan ottelussa kemiläislähtöinen Sami Haapala suoritti ammattilaisdebyyttinsä pitkän ottelutauon jälkeen, sillä miehen viimeinen amatööriottelu oli maaliskuussa 2009. Haapala oli kaikkien neljän erän aikana unkarilaisvastustajaansa osuvampi ja otti debyyttivoiton pistein 40-36. Tappio oli Csaba Stirille toinen paidattomassa kehässä.

Illan viimeisessä ottelussa alemman raskassarjan Suomen mestari Janne Forsman otti mittaa 192-senttisestä vasenkätisestä Viktor Szalaista. 67 ottelun unkarilaisveteraani joutui alusta alkaen yrittää vain selviytyä, sillä jo ensimmäiset iskut kertoivat, kumpi oli kehän isäntä. Unkarilainen suojasi hyvin pään, mutta kyljistä Forsman vähitellen pehmitti vastustajansa. Kolmannen erän lopulla Forsman pudotti vastustajansa vartaloiskulla luvunlaskuun. Neljännessä erässä puolestaan kohokoukku tiputti Szalain ja lopulta kehätuomari Santeri Kanninen keskeytti ottelun seuraavan lattiaanlyönnin jälkeen, vaikka Szalai kykenikin vielä nousemaan pystyyn.

Voitolla Forsman paransi listansa lukemiin 11-0, 8 KO ja huomionarvoista on, että Forsmanin seitsemän viimeisintä ottelua on päättynyt keskeytysvoittoihin. 30. marraskuuta 2013 Haminassa järjestettävässä tapahtumassa Janne Forsman ottelee 12-eräiseksi suunnitellun ottelun WBO-liiton Euroopan mestaruustittelistä.