Kotka Boxing Night tänään (15.11)

Fatuma Zarika

KotkaBN

Kotka Boxing Nightin ottelut alkavat tänään lauantaina kello 19.10 Karhuvuoren Urheilutalolla (Steveco-Areena) Kotkassa. Luvassa on kuusi ammattilaisottelua. Pääottelussa Euroopan mestari Eva Wahlström kohtaa huippurutinoituneen Fatuma Zarikan Keniasta.

ISTV näyttää koko tapahtuman netissä!

OTTELULISTA JA PUNNITUSTULOKSET:

Kevytsarja, 4 erää
Lassi Seppälä : 59,7 kg – Milan Savic, Serbia 59,0 kg

Kovaiskuisen Seppälän vastustajaa ei ole ikinä tyrmätty, joten helpolla serbialainen alistuu tälläkään kertaa. Esimerkiksi ranskalainen Georges Leroy on tyrmännyt kaikki muut vastustajansa, mutta Savic meni hänen kanssaan täydet erät tänä vuonna. Seppälällä on ammattilaiskokemusta vain reilun kahden minuutin verran, mutta nyt hän saanee hyvää lisäkokemusta.

Välisarja, 4 erää :
Nordeen Toure : 65,6 kg – Nemanja Krstin, Serbia 65,7 kg

Krstin tarjosi puolitoista vuotta sitten hyvän vastuksen Petteri Fröjdholmille Tampereella. ”Ukunta” Toure on huomattavasti Fröjdholmia kokemattomampi ja tekniikaltaan heikompi, joten Krstin tullee olemaan hyvä testeri Toureelle.

Välisarja, 4 erää :
Tomi Silvennoinen : 66,4 kg – Goran Olcan, Serbia : 64,5 kg

Olcan iski viime ottelussaan ratkaisemattoman vieraskehässä ranskassa kaikki aiemmat kolme otteluaan voittamatonta Mickael Weusia vastaan. Tämän meriitin perusteella Olcan voi hyvinkin olla kilpailukykyinen kokemattoman Silvennoisen kanssa.

Alempi raskassarja, 8 erää :
Jarno Rosberg : 90,9 kg – Andrzej Witkowski, Puola : 90,0 kg

Puolalaisen päivän kunto on arvoitus. Jos mies on samassa vireessä kuin helmikuussa kun hän otteli ratkaisemattoman maamiestään Nikodem Jezewskia vastaan, niin Rosberg saattaa joutua todella koville. Toukokuussa Witkowski näytti puolestaan huonolta Michal Cieslakia vastaan ja jos mies on nyt samassa kunnossa, niin Rosberg saattaa saada helpokin iltapuhteen. Nähtäväksi jää mikä on polakin päivän taso.

Ylempi keskisarja, 8 erää :
Niklas Räsänen : 76,9 kg – Robert Talarek, Puola : 76,2 kg

Talarek on kehittynyt hyvän luokan kehien kiertelijäksi, joka on myös yllätysvalmis. Talarek ei ole kertaakaan hävinnyt ennen täyttä aikaa ja hän on kukistanut vieraskehässä 11-0 -listaisen Arthur Hermannin. Vastaanvanlaista meriittiä ei Niklas Räsäsen ottelulistalta löydy. Ei ainakaan vielä. Räsänen lähtee otteluun toki ennakkosuosikkina, mutta olettamuksena voidaan pitää täysiaikaista ja kovaa ottelua.

Kevytsarja, 8 erää :
Eva Wahlström : 60,2 kg – Fatuma Zarika, Kenia : 59,5 kg

Peräti 33 ottelun kokemuksen omaava kenialainen on kohdannut lukuisia maailmanhuippuja, eikä häntä ole ikinä tyrmätty. Suomalaiset ovat todella harvoin selvinneet helpolla tämän kokemusluokan vastustajista, joten voidaan olettaa että Zarika pystyy laittamaan myös Wahlströmin tiukille. Wahlströmin pistevoitto näyttää kuitenkin selvästi todennäköisimmältä ottelutulokselta.