Kuubalainen Dayron Jimenez Kotkan kehään

kotka_bn

Runsaat pari vuotta sitten avioliiton myötä Suomeen ja Tampereelle asettunut Dayron Lester Jimenez, 29, oli viime vuosikymmenellä varteenotettavan tason amatööri kotimaassaan Kuubassa. Kaksikymppisenä Lester ylsi maansa mestaruuskisojen pronssimitalille tammikuussa 2007.

 

Muutaman nyrkkeilystä taukoa pidetyn vuoden jälkeen Dayron on nyt päättänyt antaa ammattinyrkkeilylle tilaisuuden ja aloitti paidattoman uransa kesäkuussa Porvoossa BoxingCompanyn salilla pidetyissä kisoissa. Latvialainen vastustaja Aleksandrs Dvurecenskis ei paljoa vastusta antanut, sillä ottelu päättyi alta minuutissa.

Kotkassa vastaan asettuu Pietarissa asuva ukrainalainen Yuri Sotnikov, joka on tähän mennessä saalistanut kolmesta ammattilaisottelustaan yhden ratkaisemattoman ja kaksi tappiota. Alemmassa raskaassasarjassa otellut Sotnikov on tässä kahden vasenkätisen nyrkkeilijän kamppailussa pidempi ja isompikokoinen ottelija, mutta Lesterin sähäkät iskut tulevat silti laittamaan ukrainalaisen varsin koville.

 

  • Viimevuotisessa illassa nähtiin ”Ukunta” Toure ja nyt Lester vastaa eksoottisesta ja kovaiskuisesta lisämausteesta. Uskon kotkalaisyleisön arvostavan maailman kovimman amatöörinyrkkeilykoulun opit saaneen kuubalaisen näytöstä, kommentoi ottelua promoottori Kai Saarainen.

 

  • Muutama lisävoitto pitää varmaan vielä Lesterin listalle saada tehtyä, mutta toiveissa on että kaveri pääsee jo pian näyttämään taitojaan sarjan suomalaiskundeja vastaan. Me emme väistäisi ketään, on kyse sitten raskaasta keskisarjasta tai vaikka cruisereista, heittää puolestaan haasteena Dayronia manageroiva Kalle Helenius.

 

 

Illan vahvistunut otteluohjelma

Niklas Räsänen, 10-0          vs. Tobias Webb, 15-3-1      10 erää, ylempi keskisarja

Pauli Klemetti, 4-0               vs. Timo Laine, 10-5           10 erää, keskisarjan SM-ottelu

Tomi Silvennoinen, 4-0      vs. Pertti Keita, 6-2              6 erää, kevyt keskisarja

Lassi Seppälä, 4-0                vs. TBA                                   6 erää, kevytsarja

Janne Forsman, 19-2          vs. TBA                                    6 erää, raskas keskisarja

Dayron Lester, 1-0               vs. Yuri Sotnikov, 0-2-1      4 erää, raskas keskisarja

Illan liput (35 / 45 / 65 eur) myynnissä www.lippu.fi.

Lisätietoja :

tapahtumasta, VIP-lipuista jne.  / Kai Saarainen, puh. 040-587 8313

otteluista / Petri Paimander, puh. 045-124 8779