Laineella tänään tukala paikka – vastassa Rocky Fielding

Kuva: Päivi Ahola

Vuonna 2010 ammattilaisuransa aloittanut ja jo hyvissä ajoin journeymanin roolin omaksunut Timo Laine (30-17 12KO) nousee tänään Liverpoolin Echo Arenan kehään. Vastassa on ehta ”scouser”, entinen WBA-liiton mestari, Rocky Fielding (29-2 17KO).

Rohkea Laine toimii ottelussa tuntuman palauttajana harvakseltaan viime vuosina otelleelle Fieldingille.

Fieldingin paras tulos on vuodelta 2017, jolloin hän voitti tasokkaan maanmiehensä John Ryderin tasaväkisessä Britannian mestaruusottelussa. Seuraavana vuonna haaviin tarttui arvokas voitto Saksan Tyron Zeugesta vieraskehässä. Tuossa ottelussa oli panoksena WBA:n mestaruus, jonka suurpromoottori Eddie Hearn monetisoi, kaikkien osallisten iloksi, vielä saman vuoden lopulla New Yorkissa, Canelo Alvarezin lihamyllyssä.

Rahakkaan Canelo-ottelun jälkeen (joulukuu 2018) Fielding on otellut vain kahdesti ja nousee kehään nyt ensimmäistä kertaa kuluvana vuotena. Liverpoolilainen ei omaa yhden iskun tyrmäysvoimaa, mutta on taidoiltaan sekä kokemukseltaan aivan eri luokassa kuin hänen suomalainen vastinparinsa.

Laine on sisuskas ja omaa hyvän iskukestävyyden. Harvaan lyövä, urallaan kohti auringonlaskua kulkeva matkamies ei muodosta minkäänlaista uhkaa britille. Valitettavasti luvassa on jälleen yksi kuluttava ilta suomalaiselle soturille.

TUUKKA KOISTINEN