Lotta Loikkanen ja Aku Kanninen huomenna tositoimissa! Täältä streami!

Lotta Loikkanen KUVA: Juuso-Valtteri Kivimäki

Nyrkkeilyseura Kehäkaverit ry järjestää Rebel Fight Night -nyrkkeilytapahtuman Pohjois-Karjalan Juuassa ravintola Karkussa, huomenna, 2. huhtikuuta.

Illan pääottelussa on Kehäkaverit ry:n ikioma iskijä Lotta Loikkanen. Hänellä on takanaan kahdeksan ammattilaisottelua. Ainoat tappiot ovat tulleet MM- ja EM- vieraskehissä. 37-vuotiaalla Loikkasella on takana pitkä kansainvälinen ura olympiatyylin nyrkkeilyn ja thainyrkkeilyn saralla. Ammattinyrkkeilyuraa viedään jälleen kohti uusia mestaruusotteluja.

”Korona-aika on ollut ammattinyrkkeilijälle hiljaista aikaa, kun otteluiltoja on järjestetty vähän. Ja ehkä naisille vielä heikompaa, kun muutenkin illoissa on yleensä  vain yksi naisten ottelu, jos sitäkään. Miksi siis odottaa kehäkutsuja, kun voi järjestää illan itse?”

Loikkanen toivoo nyrkkeilyillan poikivan mahdollisia kutsuja ulkomaille. Mestaruusunelma elää yhä.

”Rahalla olisi varmasti mahdollista järjestää mestaruusottelu Suomeen, mutta se on hyvin kallista lystiä. Ja nostaahan se mestaruusvyön arvoa, jos se on hankittu ryöstöretkellä. Silloin ei voi ainakaan sanoa, että vyö olisi pedattu valmiiksi.”

Loikkasen vanavedessä esiotteluissa nähdään seuran nuorta polvea useammassa ottelussa. Kokeneelle nyrkkeilijälle on erityisen tärkeää saada innostaa nuoria ottelijoita.

”Pienillä paikkakunnilla ottelumahdollisuudet ovat vähissä ja pian sitä kyllästyy, jos treeneissä taistellaan vain oman salin herruudesta. Kyllä kilpaurheilussa kilpaileminen on erittäin iso motivaatiotekijä. Minusta on mahtavaa, että seuramme pystyy tarjoamaan nuorille tämän elämyksen ja toivon sen lisäävän intoa nyrkkeilyä kohtaan. ”

Illassa ottelee myös keskisarjan suomenmestari, oululainen Steel Ring Productions-tallista tuleva Aku Kanninen, jolla on takanaan kymmenen ammattilaisottelua.

Nyrkkeilytapahtuman promoottorina toimii Kehäkaverit ry:n puheenjohtaja ja seuran valmentaja Elina Agonen. 26-vuotias Agonen on aloittanut nyrkkeilyn 14-vuotiaana ja saavuttanut viisi SM-mitalia, joista yhden kultaisen (A-tytöt), yhden hopean (B-tytöt) ja kolme pronssia (B-tytöt, A-tytöt, naiset).

Agonen on aina ottanut vastuuta myös treenikavereista, se tie on vienyt hänet nyt seuran valmentajaksi.

”Vähän niin kuin ajauduin siihen. Vielä silloin kun itse ottelin huomasin, jos kaveri tarvitsi treeneissä apua, autoin ja se tuntui omalta jutulta. Sitten kun oma motivaatio ei enää riittänyt kiertämään kisoja, oli luonnollista jatkaa valmennuspuolelle”, Agonen kertoo.

Iltaa rakennetaan uusin voimin ja tuorein silmin, tarkoituksena tehdä erilainen ja tekijöidensä näköinen tapahtuma.  Järjestelytoimikunnan jäsenet ovat kyllä olleet mukana toteuttamassa urheilutapahtumia ennenkin, mutta ensimmäistä kertaa kokonaisen nyrkkeilyillan vetovastuussa.

Uutta on sekin, että ainakaan Suomessa nainen ei ole aiemmin toiminut ammattinyrkkeilyillan promoottorina. Mikä sai lähtemään hommaan?

”On kiva kokeilla jotain uutta ja tämä on siihen oiva mahdollisuus. Tapahtumasta on tulossa mielenkiintoinen, jännittävä, ehkä jopa hauska. Katsotaan, mitä kaikkea keksimme”, Agonen toteaa.

Paikallisia ottelijoita, joille pyrimme saamaan ottelut: Panu Savolainen ja Katri Lehikoinen, Juuka, Jenni Ettanen, Liperi, Remi Honkanen, Nurmes. Ja luultavasti vastukset paikallisia myös, esimerkiksi joensuulaisia.

Rebel Fight Night Juuka isketään 2.4. kello 20 alkaen paikallisessa ravintola Karkussa, iltaa on mahdollista seurata Karjalainen-lehden livestriimin välityksellä esimerkiksi vuorokauden kokeilujaksolla hintaan 3,90€. Pääset linkkiin täältä: https://www.karjalainen.fi/urheilu

TIEDOTE