Marjut Lausti iskee lauantain Suomi-Ruotsi-maaottelussa

Marjut Lausti, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Tulevana lauantaina Helsingin Urheilutalolla iskettävän Suomi-Ruotsi-nyrkkeilymaaottelun ohjelmaan on tullut muutoksia. Naisten 64-kiloisten ja miesten 91-kiloisten ottelut ovat jääneet loukkaantumisten vuoksi pois ja tilalla on naisten 54-kiloisten ja miesten 81-kiloisten kamppailut. Yhteensä maaottelussa isketään 11 ottelua.

Marjut Lausti, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Marjut Lausti, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Naisten 54-kiloisissa Tampereen Työväen Nyrkkeilijöitä seuratasolla edustava Marjut Lausti kohtaa Mia Bromanderin ja miesten 81-kiloisten ottelussa vastakkain ovat Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari ja Albin Albinsson.

Euroopan kisoissa viime kesänä Suomea edustaneelle ja syksyn olkapääleikkauksesta toipuneelle Marjut Laustille maaotteluun mukaan pääseminen tuli mieluisana yllätyksenä.

– Aivan mielettömän hienoa päästä tänäkin vuonna mukaan maaotteluun. Nyt on erityisen hienoa nousta kehään, kun on taukoa ja toipumista taustalla ja tästä meikäläisen kausi oikeastaan starttaa. Tästä otan ilon irti ja aion nauttia olostani kehässä, Lausti kertoo.

Myös nimenomaan Mia Bromanderin kohtaaminen on lisää Laustin maaotteluintoa. Tukholmalainen on menestynyt syksyllä erittäin hyvin voittaen muun muassa Haringey Box Cup-seuraturnauksen Lontoossa.

– Odotan myös tosi paljon ottelua juuri Mian kanssa. Hänhän on varsinainen sisupussi! Vielä ei ole taktiikkaa ehditty miettiä, mutta tavoite on tehdä tarkkaa työtä kehässä ja vastata sisukkuuteen sisukkuudella ja ahkeruudella. Toisin sanoen töitä on tehtävä paljon ja keskityttävä siihen tekemiseen, Lausti paljastaa.

Kello 14.00 alkavan maaottelun kamppailut ottelujärjestyksessä:maaottelu

48 kg Satu Lehtonen FIN – Lise Sandebjer SWE
60 kg Timo Liljeroos FIN – Yohannes Berhane SWE
64 kg Lev Kolyasin FIN – Mohamed Al-Maliki SWE
51 kg Kristiina Kivistö FIN – Helena Envall SWE
81 kg Rafael Ekroos FIN – Abdesslam Chabi SWE
81 kg Henrik Palosaari FIN – Albin Albinsson SWE

TAUKO 15 MIN

54 kg Marjut Lausti FIN – Mia Bromander SWE
69 kg Ilya Kolyasin FIN – Araik Ismail SWE
69 kg Antti Hietala FIN – Oliver Flodin SWE
57 kg Julia Ussik FIN – Evelina Andersson SWE
75 kg Ilari Kujala FIN – Ahmed Rossi SWE

Pääsylippuja maaotteluun myydään Urheiluhallin ovelta kello 13.00 alkaen. Peruspääsylippu on 20€ ja ringsidelippu 40€-