Matias Laitisella savolainen näytön paikka

Matias Laitinen

 

Matias Laitinen
Matias Laitinen

Kuopiolaisnyrkkeilijä Matias Laitisella on hänen uransa suuri näytön paikka Olavinlinnassa 17. elokuuta pidettävässä Boxing Night –ammattinyrkkeilyillassa. Laitinen kohtaa ensimmäisessä televisioitavassa ottelussaan nigerialaisen mysteerimiehen Jannah Harunan.

Vasta 22-vuotias Yrjö Kosusen valmennettava on voittanut kaikki aiemmat kolme paidatonta otteluaan. Laitisen vastustajalle ottelu on ammattilaisdebyytti. Amatöörinä Haruna iski omien sanojensa mukaan 70 ottelua, kun Laitiselle otteluita kertyi paita päällä vain 25.

Nigerialainen on Laitiselle motivoiva vastustaja.

– Haruna treenaa Helsingissä Ringside Gymillä ja olen nähnyt sieltä yhden sparrivideon kaverista. On hän silti mysteeri, kun en ole hänen kilpaotteluita nähnyt, Laitinen kertoo.

– Kaikki ne on voitettava. Treenit ovat menneet mainiosti ja todella hyvillä fiiliksillä odotan ottelua.

Savonlinnan tapahtumassa iskevät muun muassa Suomen ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvat Edis Tatli, Jussi Koivula ja Niko Jokinen. MTV3 MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman suorana lähetyksenä.

– Tällaiseen isoon tapahtumaan mukaan pääseminen on todella motivoivaa. Mitä enemmän porukkaa sitä parempi fiilis. Tämä on minulle todellinen näytön paikka, Laitinen sanoo.

Olavinlinnassa nyrkkeilee myös helsinkiläinen Mikko Alanko, joka on pudottamassa painoaan samaan painoluokkaan Laitisen kanssa. Alanko olisi mielekäs vastustaja tulevaisuudessa Laitiselle.

– Managerini Markku Pirinen on puhunut, että jossain vaiheessa saattaa tarjoutua mahdollisuus otella Alankoa vastaan. Ja miksikäs ei, Laitinen sanailee.

– Otellaan nyt ensin tämä ottelu ja mietitään sitten uran jatkotavoitteita. Ammattilaisuus on kyllä tuntunut hyvältä. Treenimotivaatio on ihan eri tasoa kuin amatöörinä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä, Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailussa.