Miesten ja naisten SM-nyrkkeilyt 2015 alkavat

Miesten ja naisten nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailut 2015 alkavat perjantaina 20. helmikuuta kello 18.00 Helsingin Urheilutalolla. Lauantaina isketään naisten välierät ja miesten puolivälierät kello 13.00 ja 18.00. Sunnuntaina isketään naisten loppuottelut ja miesten välierätaistot. Miesten loppuottelut käydään maanantaina 23. helmikuuta klo 18.30 alkaen.

smyla

Kilpailuihin on ilmoitettu tasan 100 nyrkkeilijää ja luvassa on herkullisia taisteluista useissa painoluokissa.

Etukäteen naisten mielenkiintoisimpina otteluparina voidaan pitää 51-kiloisten  viime vuoden Suomen mestarin Satu Lehtosen ja EU-hopeamitalistin (2013, 48 kg) Sonia Grönroosin mahdollista kohtaamista. Naisten kohdatessa on varmasti latausta ilmassa ja nähdään kiihkeä taistelu voitosta.

57-kiloisissa mukana on tasainen joukko ottelijoita, joista ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Ainakin tasokas vasuri Aino Juvonen, kolminkertainen SM-hopeamitalisti Nina Anttonen ja tämän vuoden TUL-turnausvoittaja Adriana Ylijurva hakevat tosissaan ensimmäistä Suomen mestaruuttaan.

Muissa naisten painoluokissa ennakkosuosikkeina voidaan pitää Lotta Loikkasta (48 kg), Marjut Laustia (54 kg), Mira Potkosta (60 kg), Elina Gustafssonia (64 kg) ja Mathilda Soukkaa (69 kg). 75-kiloisiin on ilmoittautunut kaksi kokematonta ottelijaa tavoittelemaan mestaruutta. Heistä hieman kokeneempi Aida Bourdache voidaan laskea hienoiseksi suosikiksi.

Kovaiskuisten kohtaamisia

Viime vuoden EU-hopeamitalistilla Matti Kootalla on 56-kiloisissa kolme kelpo haastajaa. 60-kiloisissa on luvassa paljon tasaisia otteluita ja sarjan ennakkosuosikkeja ovat Lahden Rashid Shahi ja Kemin Miikka Koskela. Ulos mestaruustaistosta ei kuitenkaan voi laskea helsinkiläisiä Timo Liljeroosia, Jesse Jouhkia tai Joonas Virkkiä.

64-kiloisissa sarjan mestaruuden todennäköisesti ratkovat Amin Nuri ja Lev Kolyasin. 69-kiloisten selvä ennakkosuosikki on tasokas Antti Hietala. Stadi Boxingin Ilya Kolyasin tosin tarjosi Hietalalle hyvän vastuksen TUL-turnauksessa tammikuussa.

Keskisarjassa (75 kg) on mukana tukku kovatasoisia ja erittäin lupaavia nyrkkeilijöitä. Kansainvälisestikin varsin hyvin menestynyt Kotkan Dmytro Tretjak puolustaa viime vuoden mestaruuttaan nuorten olympiaedustajaa Kalle Kallioista, sekä nuoria lupauksia Ilari Kujalaa ja Janne Ojapaloa vastaan. Myös Helsingin Otso Kataja saapuu varmasti SM-kehään mestaruus mielessään.

Sarjaa ylempänä 81-kiloisissa on myöskin luvassa tasokasta ilotulitusta. Helsingin Jere Jokinen, sekä Lahden Jarkko Ojapalo ja Safeen Akreyi ovat sarjan kovatasoisen painoluokan meritoituneimmat ottelijat. Myös Helsingin Rafael Ekroos on yllätysvalmis nuorukainen, eikä Järvenpään Kim Hirvostakaan voi laskea etukäteen ulos mestaruustaisteluista.

Aiemmin pienemmissä painoluokissa otelluy Ville Hukkanen on ilmoitettu sarjaan 91-kiloa, eikä nuorten EM-pronssimitalisti ja sotilaiden EM-hopeamitalisti todennäköisesti pääse helpolla isojen miesten seurassa. Viime vuoden Suomen mestari ”Helsingin Herkules” Tomi Honka panee varmasti Hukkaselle hanttiin parhaan kykynsä mukaan. Mukana ovat myös kovaa iskevät Helsingin Gennadi Mentsikäinen ja Järvenpään Samuli Kärkkäinen.

Super raskaansarjan otteluissa luvassa on varmasti vauhtia tai ainakin vaarallisia tilanteita. Ennakkosuosikkeina voidaan pitää Jyväskylän Miika Kinnusta ja pitkältä ottelutauolta kehään palaavaa tamperelaista Toni Hildeniä.

SM-kilpailuiden 2015 kaikki ilmoitetut nyrkkeilijät löytyvät Nyrkkeilyliiton nettisivuilta Nyrkkeilyliitto.Com, johon tulee myös ottelujen tuloksia heti perjantai-illasta alkaen. SM-kilpailujen facebook-sivuja seuraamalla pysyy parhaiten kartalla SM-kilpailujen tapahtumista.

SM-juliste