Miesten SM-nyrkkeilyt isketään ensi viikonloppuna Turussa

MiestenSM

Nyrkkeilyn SM-kilpailut palaavat Turkuun yhdeksänkymmenen vuoden tauon jälkeen kun Kupittaalla isketään miesten 91. SM-nyrkkeilyt tulevana viikonloppuna. Mukaan kehäkamppailuihin on ilmoittautunut kuusikymmentä nyrkkeilijää.

Suurimmat mestarisuosikit ovat Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Matti Koota, Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Hietala ja Viipurin Nyrkkeilijöiden Tomi Honka. SM-nyrkkeilyt isketään nyt ensi kerran ilman pääsuojia sitten vuoden 1983.

Turussa on isketty miesten Suomen mestaruuksista vain kerran aikaisemmin, vuonna 1924. Tuolloin Turun Nyrkkeilijöiden Eino Tukkimäki iski mestariksi sarjassa 61kg. Kyseessä oli Suomen historian toiset SM-nyrkkeilyt.

– Päätös kilpailujen hakemisesta tälle vuodelle kypsyi jo muutama vuosi sitten, ja koimme ajankohdan sopivaksi nyrkkeilyn suurtapahtumalle, kertoo kilpailujen johtaja, Turun Jyryn nyrkkeilyjaoston puheenjohtaja Markku Kiili.

Uudet säännöt käytössä miesten SM-kehässä ensi kertaa

’Viime vuoden keväällä tulleet kansainvälisen nyrkkeilyliitto AIBA:n sääntöuudistukset ovat nyt ensimmäistä kertaa käytössä miesten SM-nyrkkeilyissä. Kolmenkymmenen vuoden ajan miehet ovat nyrkkeilleet pääsuojat päässä, mutta nyt se on historiaa.

Toinen uudistus on pistelaskujärjestelmän muuttuminen pakolliseen kymmenen pisteen järjestelmään, jossa jokaiselle erälle on löydettävä voittaja. SM-nyrkkeilyjen turkulaisjärjestäjät kokevat uudet säännöt positiivisina ja uskovat lajin olevan entistä mielenkiintoisempi myös katsojien silmissä. Uusi pistelaskujärjestelmä pakottaa nyrkkeilijän ottelemaan tosissaan kaikki kolme erää.

Turun omat iskijät hakevat menestystä kotikehässä

Paikallisseurojen edustajia Turun kehässä nähdään kolme. Kotikehän kokenein taistelija on isäntäseura Turun Jyryn Joacim Heiskari, joka siirtyi vuoden alusta miesten ikäluokkaan. Vasta 18-vuotias Heiskari on otellut urallaan yli sata ottelua ja kerännyt kokemusta aina nuorten maailmanmestaruuskilpailuista asti. A-juniori ikäisenä nuori turkulainen ehti iskeä jo miesten SM-hopeaa Lahdesta vuonna 2012. Nyt tavoitteena on kirkastaa hopea kullaksi kotikehässä.

Muut turkulaisedustajat SM-kehässä ovat Turun Seudun Nyrkkeilijöiden Edmilsson Ferreida ja Turun Urheiluliiton Samuel Oporta.

SportTV.fi näyttää sunnuntaina klo 13.00 alkavat loppuottelut suorana lähetyksenä netissä 7 euron hintaan.

Tapahtuman tiedot:
91. Miesten SM-nyrkkeilyt 14.–16.3.2014, Kupittaan urheiluhalli, Turku.
Järjestäjä: Turun Jyry

Otteluohjelma:
perjantaina 14.3. alkuottelut klo 17
lauantaina 15.3. alkuottelut klo 13, semifinaalit klo 18
sunnuntaina 16.3. finaalit klo 13

MiestenSM2