Mira Potkonen pääsee haastamaan ”naisnyrkkeilyn Floyd Mayweatherin”

Mira-Potkonen1

Irlantilainen Katie Taylor on ”naisnyrkkeilyn Floyd Mayweather” – maailman paras. 60-kiloisten olympiavoittaja myös on saavuttanut myös neljä maailmanmestaruutta, viisi Euroopan mestaruutta ja viisi EU-mestaruutta. Hän on kiistatta kaikkien aikojen menestynein naisnyrkkeilijä.

Suomen ja Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen kohtasi Taylorin heinäkuussa EU-mestaruuskilpailujen semifinaalissa ja tuolloin irlantilainen vei voiton tuomariäänin 3-0. Potkonen tarjosi kuitenkin Taylorille todella hurjan iskusodan ja taisteli tosissaan voitosta. Potkosen otteita Tayloria vastaan on pidettävä yhtenä parhaista suomalaisesityksistä vuosikausiin.

– Nyt Katien valmentaja-isä Pete Taylor kutsui Miran ottelemaan Irlantiin kahteen otteluun, jotka käydään 29. ja 30. marraskuuta. Me olemme valmiina haastamaan, tilaisuus on todella hieno ja ottelut todella arvokasta kokemusta ensi vuoden EM- ja MM-nyrkkeilyjä ajatellen, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen paljastaa.

Paljon kansainvälisiä otteluita

Lauantaina Nääskisoissa kokeneen Marjut Laustin varsin tasaisessa ottelussa kukistanut Potkonen avaa kansainvälisen kautensa 10. – 13. lokakuuta Queens Cup-turnauksessa. Saksan Stralsundissa oteltavaan turnaukseen osallistuu useita Euroopan kärkinimiä, mm. Saksan, Ranskan, Italian ja Norjan ykkösnaiset.

Potkonen lähtee kuitenkin luottavaisin mielin Saksaan.

– Olen kohdannut ja voittanut kaikki heistä aikaisemmin, joten kaikki mahdollisuudet turnausvoittoon asti on olemassa. Toki lähdemme ottelemaan yksi ottelu kerrallaan ja luvassa on todella kovia otteluita, Potkonen kertoo.

Saksan jälkeen katseet käännetään marraskuun Tammer Turnaukseen, jossa Potkonen puolustaa viime vuoden voittoaan.. Vastustajia on tulossa ainakin Taiwanista, Walesista ja muutamasta muusta Euroopan maasta, joten luvassa on kovatasoinen turnaus Pyynikillä. Syksyn kilpailut eivät kuitenkaan pääty siihen, vaan vajaa viikkoa myöhemmin Potkonen pakkaa laukkunsa ja suuntaa Irlannin vihreisiin maisemiin.