Mira Potkosen uran tärkein kausi alkaa Puolassa

Eva Wahlström ja Mira Potkonen

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä Mira Potkonen, 34, aloittaa kilpailukautensa Puolassa tulevalla viikolla. Varsovassa 9.-12. syyskuuta käytävä Feliks Stamm -turnaus on jälleen erittäin kovatasoinen ja naisten olympiasarjassa 60 kiloa iskee kuudentoista maan edustajat.

MiraPotkonen

Mukana on nyrkkeilyn huippumaista muun muassa Venäjä, Kazakstan, Kiina ja Englanti.

– Turnaus Puolassa käynnistää Miran uran tärkeimmän kisakauden, joka huipentuu tammikuussa olympiakarsintoihin Kazakstanissa, nyt lähdemme testaamaan päivän kuntoa ja hakemaan kansainvälistä kontaktia, kertoo Potkosen valmentaja Maarit Teuronen.

Puolassa Potkosen sarjassa iskevistä moni on jo entuudestaan tuttuja, nokialainen on urallaan kukistanut heistä kahdeksan. Hampaankolossa lienee jotain ainakin Azerbaidzhanin MM-kakkosta Yana Alekseevnaa kohtaan, kenelle Suomen olympiatyylin ykkösnainen koki tappion kesäkuun Euroopan kisoissa Bakussa.

– Lähden Varsovaan hakemaan hyvän fiiliksen kisaa, tavoitteena hyvä turnaus ja rennolla nyrkkeilyllä tuodut otteluvoitot. Vuosi sitten voitin Alekseevnan Puolassa, joten käy se kohtaaminen tälläkin kertaa, Potkonen naurahtaa.

Edessä oleva tiivis kilpailusyksy tähtää alkuvuoden MM-kilpailuihin, joissa jaetaan myös naisten olympiapaikat Rioon, joten panokset alkavaan kauteen ovat kovat.

– Hyvillä mielin lähdemme tähän kauteen, takana on onnistuneet kesäharjoittelut ja muutama harjoitusleiri. Perusasioita on hiottu kuntoon ja haettu hyvää sparria niin Ruotsista kuin Helsingistä. Tällä viikolla kävimme pitkästä aikaa sparraamassa myös maailmanmestari Eva Wahsltrömin kanssa ja iskut irtosi hyvin rennosti, Potkonen kommentoi.

Eva Wahlström ja Mira Potkonen
Eva Wahlström ja Mira Potkonen