MM-illan esiottelukatsaus

Eemeli Katajisto
kekkis2
Henri Kekälinen

Hartwall Areenalla isketään tänään WBA-liiton maailmanmestaruusottelu, jossa Edis Tatli haastaa mestari Richar Abrilin. Tapahtumassa nyrkkeillään yhteensä peräti kahdeksan ottelua, joista ensimmäinen käynnistyy klo 18.25. Katsomo.Fi:n lähetys tapahtumasta alkaa klo 19.00.

Esiotteluiden herkkupaloina voidaan etukäteen pitää Henri Kekäläisen, Eemeli Katajiston ja Juho Tolppolan taistoja.

ESITAISTOT OTTELU OTTELULTA:

Ylempi keskisarja, 6 erää
Arne Ernstsen (Norja) vs. George Kandelaki (Georgia)

Ottelusta on vaikea odottaa mitään muuta kuin täysin yksipuolista pommitusta. Niko Jokiselle toukokuussa hävinneellä Kandelakilla ei pitäisi olla mitään fyysisiä tai taidollisia kykyjä haastaa lupaavaa norjalaista ja ottelussa lieneekin vain kyse siitä kestääkö Kandelaki täydet erät tai ei.

Keskisarja, 6 erää
Henri Kekäläinen vs. Ahmed el Ghoulbzouri (Belgia)

Belgialainen potkunyrkkeilijä on kelpo haastaja Kekäläiselle tämän viidenteen ammattilaisotteluun. El Ghoulbzouri on kukistanut muun muassa Eemeli Katajistolle vuosi sitten Savonlinnassa hyvän vastuksen tarjonneen Antonio Manuelin. Luvassa on vauhdikas ja varsin tasokas ottelu.

Raskas keskisarja, 6 erää
Eemeli Katajisto vs. Mustafa Chadlioui (Marokko/Espanja)

Kahden voittamattoman miehen ottelusta on odotettavissa kelpo taisto. Chadlioui osaa nyrkkeillä, mutta fyysisesti ja liikkumiseltaan Katajisto on selvästi edellä ja siksi hänen pitäisikin pystyä viemään ottelu nimiinsä. Tarkasti Katajisto saa espanjalaisen kanssa otella, sillä hän on tarkka vastaiskijä.

Ylempi keskisarja, 6 erää
Niklas Räsänen vs. Giorgi Beroshvili (Georgia)

Georgialainen on nuori ja yritteliäs kaveri, joka varmasti tulee haastamaan Räsästä. Kelpo ottelun hän voikin saada aikaan, mutta voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Räsänen on vähintään yhtä astetta Beroshviliä tasokkaampi ottelija.

Raskas keskisarja, 6 erää
Juho Haapoja vs. Attila Palko (Unkari)

Unkarilainen ei ole aivan surkea kaveri, mutta Haapojan pitäisi saada hnet ottelun edetessä pahaan liemeen ja voittaa kamppailu ennen täyttä aikaa. Päättymiseen asti ottelu lienee viihdyttävä.

Kevytsarja, 6 erää
Eva Wahlström vs. Halanna dos Santos (Brasilia)

Wahlströmin pitäisi olla ottelussa varsin ylivoimainen. Dos Santos on liian hidas, heikko ja ennalta arvattava kyetäkseen todella haastamaan Euroopan mestaria. Wahlströmin pitäisi voittaa joka erä, mutta keskeytysvoitto vain kuusieräisessä ottelussa olisi kova näyttö MM-otteluita ajatellen.

Välisarja, 8 erää
Juho Tolppola vs. Emanuele de Prophetis (Italia)

De Prophetis hävisi vuonna 201o kotimaassaan Ville Piispaselle EU-titteliottelussa. Tämän jälkeen hän ei otellut pariin vuoteen, mutta palasi tänä vuonna voitokkaasti kehään ja hakee nyt hyvitystä tappiostaan suomalaisottelijalle. Italialainen tulee varmasti voitontahtoisena kehään, mutta Tolppola on toki selvä ennakkosuosikki. Tolppolan pitäisi olla italialaista tasokkaampi ottelija ja viedä yleisöystävällinen ottelu nimiinsä pisteillä.

Lue tapahtuman pääottelun ennakkokatsaus!

Juho "TNT" Tolppola
Juho ”TNT” Tolppola