Muhammad Abdilrasoon haluaa menestyä jatkossakin

Muhammad Abdilrasoon ja Askar Sarsenbayev

Muhammed Abdilrasoon
Muhammed Abdilrasoon ja Askar Sarsenbajev

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilylupaus Muhammad Abdilrasoon iski paria viikkoa sitten B-junioreiden MM-kilpailuissa Ukrainassa hienosti kaksi otteluvoittoa. Mitalikin oli lähellä, mutta välieräottelussa nuorukainen kärsi tappion hajaäänituomilla lopulta hopealle sijoittuneelle nyrkkeilijälle.

Suomessa syntyneellä Abdilrasoonilla on irakilaiset vanhemmat. Askar Sarsenbajevin valmennettava on voittanut 37 ottelustaan peräti 33 ja tahtoo menestyä tulevaisuudessa kansainvälisesti vieläkin paremmin. Ensi vuoden päätavoitteikseen hän kertoo menestymisen Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Näin Muhammad Abdilrasoon kertoi otteluistaan MM-kilpailuissa:

Muhammad Abdilrasoon FIN – Vladimir Manastirl MOL 3-0

Jännitti todella paljon ennen ottelua ja halusin vaan päästä kehään! Ottelu alkoi hyvin  ja suorat lähtivät terävästi.  Toisessa erässä aloin nostamaan tempoa ja kolmannessa annoin ihan kaikkeni. Jännitys laukesi oikeastaan vasta kun laitoin vastustajani luvunlaskulle ja Askar näytti kulmasta peukkua. Silloin mietin että voitto tuli!

Muhammad Abdilrasoon FIN – Oleksandr Shket UKR 3-0

Ennen ottelua moni tuli sanomaan että ukrainalaisia on vaikea voittaa täällä kisoissa (kaikki ukrainalaiset olivat tässä vaiheessa voittaneet ottelunsa).  Kaveri oli pitkä ja yritin liikkua ja samalla lyödä. Kaksi avauserää olivat tosia kovia, kun molemmat löimme koko ajan. Ne menivät ihan hyvin. Ennen viimeistä erää Askar sanoi että viimeinen erä ratkaisee ja annoinkin siinä kaikkeni. Löin koko ajan ja annoin kaiken mitä kropasta lähti.

Ismayil Huseynov AZE – Muhammad Abdilrasoon FIN 2-1

Ottelu lähti käyntiin ihan hyvin. Pidin azeria keskietäisyydellä ja löin häntä.  Toisessa erässä jalat oli ihan puhki, mutta silti pakotin itseni töihin ja sekin sujui ihan hyvin. Kolmannessa erässä olimme molemmat ihan puhki, mutta silti löimme ja sidoimme toisiamme. 15 sekuntia ennen loppua kehätuomari antoi minulle varoituksen ja silloin arvasin ettei auta vaikka mitä tekisi.

Abdilrasoonin seuraavat merkittävät kilpailut ovat nuorten SM-kilpailut, jotka isketään 2. – 3. marraskuuta Hatanpään koululla Tampereella.