Naisten EU-mestaruuskisat heinäkuussa

Cecilia Nilsson, Sonia Grönroos ja Mira Potkonen
Cecilia Nilsson, Sonia Grönroos ja Mira Potkonen
Cecilia Nilsson, Sonia Grönroos ja Mira Potkonen

Naisten ja tyttöjen Euroopan Unionin mestaruuskilpailut isketään heinäkuun ensimmäisellä viikolla Unkarissa. Suomesta kilpailuihin matkaa viisi nyrkkeilijää sisältävä joukkue. Suomen iskijät ovat Sonia Grönroos (48 kg), Sallamaaria Hannonen (51 kg), Julia Ussik (A-54 kg), Cecilia Nilsson (57 kg) ja Mira Potkonen (60 kg).

Kilpailut ovat naisille vuoden tärkeimmät, kun MM- tai EM-kilpailuja ei tänä vuonna järjestetä. EU-kilpailut ovat myös hieman harhaanjohtava nimi kilpailuille, joihin saavat osallistua myös EU-ehdokasmaat ja ”potentiaaliset ehdokasmaat”.

Joukkueelle järjestettiin viikonloppuna kolmipäiväinen sparrileiri Ruotsissa. Leirille osallistuivat Grönroos, Nilsson ja Potkonen. Hannonen ja Ussik eivät lähteneet Ruotsiin vaan olivat töissä.

Pohjoismaiden mestari Sonia Grönroos sai hyviä sparrieriä Ruotsin tasokkaan Elin Rönnlundin kanssa ja esitti lupaavia otteita. Grönroos kertoikin lähtevän EU-kilpailuissa joka otteluun voitto mielessään ja tosissaan taistelemaan mitaleista.

Viime vuoden lopulla ja alkuvuodesta kansainvälisiä turnausvoittoja kuin liukuhihnalta napannut Cecilia Nilsson piti pitkän kilpakauden päätteeksi pienen huilin ennen EU-kilpailuihin valmistautumista. Ruotsissa Nilsson sai tasokasta sparria  Juliana Söderströmin ja Linnea Standellin kanssa ja porvoolainen voikin lähteä Unkariin hyvillä mielin.

Suomen viime aikojen parhaiten menestynyt naisnyrkkeilijä Mira Potkonen esitti Ruotsissa hyviä otteita, jotka paranivat erä erältä. Kaksi EU-pronssia jo urallaan iskenyt Potkonen lähteekin Unkariin kirkastuttanaan mitalin väriä.

Ruotsia järkyttänyt Frida Wallbergin aivoverenvuoto oli luonnollisesti ruotsalaisten mielissä ja puheenaiheena. Tästä hyvä esimerkki oli kun Potkonen löi erään harjoitusvastustajansa lattiaan, niin sparri lopettiin luonnollisesti välittömästi ja harjoitusvastustajan ensimmäiset sanat olivat ettei hän halua että hänelle käy kuin Fridalle.