Naisten Suomen mestarit 2014 selvillä

NaistenSM

Nyrkkeilyn naisten Suomen mestaruuskilpailut pidettiin Tampereella viime viikonloppuna. Kilpailut olivat järjestelyiltään onnistuneet ja seitsemän nyrkkeilijätärtä kruunattiin 2014 Suomen mestareiksi.

 SM-kisat painoluokittain:

48 kg – Ei osanottajia

 51 kg
Mestari: Satu Lehtonen (AkI)
Akaan Iskun vasenkätinen Satu Lehtonen oli kilpailujen positiivisin yllättäjä. Ensin Lehtonen järjesti pikkuyllätyksen kukistamalla kotikehässään otelleen Lotta Loikkasen niukasti, mutta ansaitusti. Välierässä Lehtonen kukisti selvästi Rovaniemen lupaavan Fatma Hajizadehin ja loppuottelussa Lehtonen iski todellisen jymy-yllätyksen kukistamalla Kajaanin Sallamaari Hannosen. Voitto tuli jälleen niukasti, mutta allekirjoittaneen mielestä ansaitusti. Lehtosen voitonnälkä oli hirmuinen, eikä Hannonen kyennyt vastaamaan siihen riittävän hyvin.

54 kg
Mestari: Marjut Lausti (TTN)

Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Marjut Lausti nyrkkeili hienosti uransa kolmannen Suomen mestaruuden. Kovin lataus Laustilla oli välieräottelussaan Helsingin Tarmon Julia Ussikia vastaan. Lausti nyrkkeili upeasti kolme ensimmäistä erää ja hallitsi ottelua selvästi. Viimeinen erä oli Ussikin, mutta voittajasta ei ollut epäilystäkään. Loppuottelussa Lausti oli koko ajan pienen askeleen Hämeenlinnan Raija Allyä vastaan ja nappasi näin kultamitalin rinnuksilleen.

 57 kg
Mestari: Cecilia Nilsson (BoBox)

 Porvoolainen EU-pronssimitalisti Cecilia Nilsson sai tehdä parhaansa selviytyäkseen kovista haastajistaan. Välierissä Nilsson ja kotikehän Aino Juvonen kävivät tasokkaan ja huipputasaisen ottelun. Juvonen teki töitä hurjalla intensiteetillä ja Nilsson puolestaan keskittyi selvien osumien hakemiseen. Viidestä tuomarista peräti kolme sai ottelun tasan ja kaksi Nilssonin voittajaksi. Kolmesta valikoituneesta tuomarista kahdella oli ottelu tasan 38-38, joten tuomarit pääsivät äänestämään kumpi ansaitsi heidän mielestään voiton ja lopulta Nilssonin käsi nousi ylös voiton merkiksi.

Sarjan loppuottelussa Nina Antonen yritti myös kovasti suistaa porvoolaista valtaistuimeltaan, mutta sai tyytyä hopeaan. Nilsson otteli lauantain otteluitaan aktiivisemmin ja hallitsi ottelua erinomaisella jabillaan ja koukuillaan. Nilsson voitti ottelun kaikki erät. Suomen mestaruus oli Nilssonille neljäs peräkkäinen.

 60 kg
Mestari: Mira Potkonen (TVS)

Kolminkertainen EU-pronssimitalisti Mira Potkonen voitti kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa odotetun helposti. Noora Heiskari, Kati Ylivirta ja Erika Tarvainen yrittivät parhaansa, mutta olivat valovuoden päässä puolivaloilla otellutta Potkosta vastaan.

64 kg
Mestari: Annukka Volotinen (HSC)

Helsingin Savate Clubin säilytti 64-kiloisten ykkösvaltikkansa ilman isoja ongelmia. Alkuotteluissa Volotinen naputteli helpot voitot Anu Lammista ja Ulpu Silvennoisesta. Porin Elina Gustafsson puolestaan taisteli tiensä loppuotteluun kovissa iskusodissa Mathilda Soukkaa ja Anni Viantietä vastaan. Loppuottelussa Volotinen oli huomattavasti kyvykästä Gustafssonia energisempi ja iski selvähkön voiton.

69 kg
Mestari: Sari Kuutsa-Kettunen (KuRi)

Kuopion  Sari Kuutsa-Kettunen vei helpohkosti nimiinsä 69-kiloisten Suomen mestaruuden. Tampereen Mari Mäntynen yritti kyllä välieräottelussa kovasti, mutta oli liian lyhyt saadakseen pitkänhuiskean ja taitavan Kuutsa-Kettusen kiinni. Loppuottelussa Kuutsa-Kettunen kukisti helposti Rovaniemen heikkotasoisen Niina Tirrin, joka oli päässyt loppuotteluun vapaa-arvalla.

 75 kg
Ennakkosuosikki: Pauliina Virta (HTB)

Kahden naisen painoluokan ainoassa ottelussa Akaan Paula Leppäkorpi tarjosi kokeneelle Pauliina Virralle yllättävän hyvin vastuksen. Leppäkorpi sai muutaman näyttävän osuman perille, mutta Virta työskenteli paremmin täydet kaksi minuuttia kaikissa neljässä erässä ja ansaitsi näin Suomen mestaruuden.

Kaikki tulokset (loppuottelut tummennettuna):

51 kg Sallamaari Hannonen, KAJKU Sanna Juutinen, RORE 3-0
51 kg Noora Kosonen, HETA Aino Perttunen, RORE 2-1
51 kg Fatma Hajizadeh, RORE Mira Hietala, KEI 3-0
51 kg Satu Lehtonen, AKI Lotta Loikkanen, TVS 2-1
51 kg Sallamaari Hannonen, KAJKU Noora Kosonen, HETA 3-0
51 kg Satu Lehtonen, AKI Fatma Hajizadeh, RORE 3-0
51 kg Satu Lehtonen, AKI Sallamaari Hannonen, KAJKU 2-1

54 kg Julia Ussik, HETA Elina Agonen, JUUU 3-0
54 kg Raija Ally, HÄKI Virpi Kekäläinen, KEI 3-0
54 kg Marjut Lausti, TTN Julia Ussik, HETA 3-0
54kg Marjut Lausti, TTN Raija Ally, HÄKI 2-1

57 kg Aino Juvonen, TVS Saana Salmu, OKK TKO R3
57 kg Cecilia Nilsson, BOBOX Adriana Ylijurva, LALU 3-0
57 kg Nina Anttonen, HETA Karoliina Åberg, EKU 3-0
57 kg Cecilia Nilsson, BOBOX Aino Juvonen, TVS 2-1
57 kg Cecilia Nilsson, BOBOX Nina Anttonen, HETA 3-0

60 kg Mira Potkonen, TVS Noora Heiskari, JBC 3-0
60 kg Erika Tarvainen, RIKK Meri Latvala, TVS 3-0
60 kg Mira Potkonen, TVS Kati Ylivirta, LALU 3-0
60kg Mira Potkonen,TVS Erika Tarvainen,RIKK 3-0

64 kg Annukka Volotinen, HSC Anu Lammi, TUUSN 3-0
64 kg Anni Viantie, KONY Renata Latypova, OKK 3-0
64 kg Elina Gustafsson, POPY Mathilda Soukka, BOBOX 3-0
64 kg Annukka Volotinen, HSC Ulpu Silvennoinen, LALA 3-0
64 kg Elina Gustafsson, POPY Anni Viantie, KONY 3-0
64 kg Annukka Volotinen, HSC Elina Gustafsson, POPY 3-0

69 kg Sari Kuutsa-Kettunen, KURI Mari Mäntynen, TVS 3-0
69 kg Sari Kuutsa-Kettunen, KURI Niina Tirri, RORE 3-0

75 kg Pauliina Virta, HBT Paula Leppäkorpi, AKI 3-0