Niklas Räsänen innoissaan uudesta urastaan

 

NiklasRäsänenBF

Suomalainen ammattinyrkkeily saa uuden potentiaalisen tähtinyrkkeilijän, kun amatöörinä tänä vuonna Suomen mestaruuden voittanut Niklas Räsänen, 26, iskee ammattilaisdebyyttinsä P3 Boxingin Savonlinnassa 17. elokuuta pidettävässä nyrkkeilyillassa.

Kotkasta kotoisin oleva ja kuusi vuotta Helsingissä asunut Räsänen löi amatöörinä myös otteluvoittoja kansainvälisissä turnauksissa ja maaotteluissa.

– Ammattinyrkkeily on aina kiehtonut minua. Jo pikku poikana Mike Tyson oli todella kova juttu vaikka en silloin nyrkkeilystä mitään ymmärtänytkään. Amatööriuralla mun suurimmat tavoitteet oli oppia nyrkkeilemään ja hakea kokemusta ammattilaisuutta varten, Räsänen kertoo.

– Olen asettanut tavoitteekseni Euroopan mestaruuden. Tiedän, että tie on pitkä ja kivinen mutta teen täysillä töitä sen eteen. Haluan olla nöyrä mutta en aio nöyristellä kehässä. Toinen tärkeä tavoite on tarjota hyvää viihdettä maksaville katsojille jokaisessa ottelussa.

Upeassa Olavinlinnassa pidettävässä nyrkkeilyillassa Räsänen kohtaa ammattilaisdebyytissään Bulgarian Tzvetozar Ilievin. Ylemmän keskisarjan ottelu on kaavailtu nelieräiseksi.

– Kaveri on oikeakätinen ja hänellä on 2 voittoa ja 1 tappio listallaan. Muuten mulle täysin tuntematon. Tiedän ainoastaan sen verran että hän tulee häviämään tämän ottelun, Räsänen sanoo itsevarmasti.

Rummuttaja

Vastustajiensa lisäksi Räsänen rummuttaa myös rumpuja. Hän soittaa kesällä räp-artisti Brädin keikoilla muun muassa Summer Up festivaaleilla Lahdessa, Pipe Festeillä Himoksella ja Block Festeillä Tampereella.

P3 Boxing Pekka Mäki uskoo tallinsa uuden tulokkaan tuovan lisäväriä MTV3 MAX:in ja Katsomo.Fi:n televisioimiin ammattinyrkkeilyiltoihin.

– Niklas on hyväsilmäinen ja taitava kaveri, joka myös lyö kovaa. Uskon hänen pääsevän pitkälle ammattilaisurallaan. Lisäksi hän on varsin värikäs kaveri, joka taistelee isolla sydämellä, Mäki analysoi.

– Savonlinnassa 17.elokuuta suomalaisnyrkkeilijöistä nähdään myös Edis Tatli, Jussi Koivula, Eemeli Katajisto, Niko Jokinen, Matias Laitinen ja Mikko Alanko. Hieno tapahtuma tulossa, Mäki jatkaa.