Nilsson ja Potkonen jatkoivat loistavia otteitaan

Cecilia Nilsson ja Mira Potkonen

Kuusi suomalaisnyrkkeilijää osallistui viikonloppuna Bårasissa Ruotsissa The Golden Girl Box Cupiin Suomalaiset saavuttivat peräti kolme sarjavoittoa ja iskivät yhteensä kahdeksan otteluvoittoa. Marraskuussa Tuniassa ensimmäisinä suomalaisnaisina ulkomaisen AIBA:n kalenteriturnauksen voittaneet Cecilia Nilsson ja Mira Potkonen jatkoivat voittojen tiellä ja nappasivat jälleen erinomaisia voittoja.

Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen iski 60-kiloisissa kultaa kolmella otteluvoitollaan. Potkonen nyrkkeili pistevoitot Saksan, Norjan ja Irlannin mestareista. Turnausvoitto oli Potkoselle kolmas peräkkäinen. Viime vuoden lopulla hän voitti Tammer Turnauksen ja Tunisian AIBA:n kalenteriturnauksen.

Junioreiden 60-kiloisissa Emma Mäntykenttä osoitti kehittyneensä isoin askelein. Mäntykenttä takoi turnausvoiton kahdella otteluvoitolla Irlannin ja Englannin edustajista. TVS:n 48-kiloisten Lotta Loikkanen ja 64-kiloisten Mari Mäntynen puolestaan kärsivät avausotteluissaan pistetappiot hyvätasoisille vastustajilleen.

The Golden Girl Box Cupin 57-kiloisiin osallistui yhdeksän nyrkkeilijää ja kun turnaus oli vain kolmepäiväinen, niin ottelijat arvottiin kahteen lohkoon.

Ensimmäiseen lohkoon arvottu Lappeenrannan Emilia Skriko kukisti ensimmäisessä ottelussaan Valerian Spicerin, mutta toisessa ottelussa tuli takkiin Ruotsin Linnea Strandelilta, jolle Skriko hävisi myös joulukuussa maaottelussa. Skriko pääsee yrittämään toistamiseen revanssia 26. tammikuuta Norjassa pidettävässä neljän maan turnauksessa.

Porvoolainen Cecilia Nilsson puolestaan nujersi avausottelussan nuorten EM-mitalistin ja Pohjoismaiden mestarin Juliana Söderströmin. Loppuottelussa Nilsson taas nappaisi revanssin Ruotsin Helena Envallista, jolle hän oli kärsinyt tappion vuonna 2010.

Voitto oli Nilssonille jo 14 peräkkäinen. Syksyllä Nilsson voitti Ruskaturnauksen, HSK Box Cupin Tanskassa ja AiBA:n kalenteriturnauksen. Syksyn aikana Nilsson siirtyi 64-kiloisista 57-kiloisiin ja on voittanut uudessa painoluokassaan kaikki ottelunsa.

Vajaan kahden viikon päästä Nilsson ottelee kuitenkin  60-kiloisissa, kun Suomen joukkue matkaa Norjaan neljän maan turnaukseen. 57-kiloisissa turnausvoittoa havittelee Emilia Skriko ja 54-kiloisten edustaja on Järvenpään Jenna Puurunen.

Suomalaisten tulokset:

A-60 kg Emma Mäntykenttä – Niamh Ball, IRL 12-11
A-60 kg Emma Mäntykenttä – Popi Burton ENG 12-10

48 kg Lynne McEnery, IRL – Lotta Loikkanen 18-15

57 kg Emilia Skriko – Valerian Spicer, ENG 9-6
57 kg Linnea Strandell SWE – Emilia Skriko 22-12

57 kg Cecilia Nilsson – Juliana Söderström, SWE 20-16
57 kg Cecilia Nilsson – Helena Envall, SWE 19-17

60 kg Mira Potkonen – Maike Klueners, GER 21-14
60 kg Mira Potkonen – Fam Elgan, NOR 12-7
60 kg Mira Potkonen – Kelly Harrington ENG 12-9

64 kg Camilla Skov, DEN – Mari Mäntynen 17-12

Katso turnauksen kaikki tulokset!